Kurs obara prihod Rols-Rojsa

Izvor: B92, 08.Maj.2015, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurs obara prihod Rols-Rojsa

Britanska kompanija Rols-Rojs ocenila je da će nepovoljni devizni kursevi umanjiti njen godišnji prihod za oko 350 miliona funti (481 milion evra),

Drugi svetski proizvođač motora za avione, iza Dženeral elektrika, je istovremenoi zadržala prognozu svog profita.

Ukoliko kursevi ostanu na nivou proseka za prva četiri meseca ove godine, onda bi taj uticaj na prihode mogao biti neutralan, ali mi ipak predviđamo za oko 350 miliona funti manje prihode, dok bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << profit trebalo da zabeleži brži rast u drugoj polovini godine, i samim tim bude u skladu s prognozom, objašnjava se u saopštenju, a prenosi Rojters.

Kako se navodi, posle burne 2014. koju su obeležile neke anulirane narudžbe i rezovi u zaposlenosti (2.600 predviđenih, 1.300 realizovanih), Rols-Rojs za tekuću godinu predviđa bruto profit od 1,40 do 1,55 milijardi era.

Isti izvor podseća da je Rols-Rojs nedavno izvestio o svojoj najvećoj narudžbi u istoriji, vrednoj 9,2 milijarde dolara, od avio-kompanije Emirejts, za servisiranje 50 Erbasovih super-džamba.
Pogledaj vesti o: Kurs dinara,   Kurs evra

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.