Finer okrivio evro za pad profita

Izvor: B92, 31.Okt.2014, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finer okrivio evro za pad profita

Finski avioprevoznik Finer "okrivio" je snažan kurs evra u odnosu na azijske valute za pad profita i prihoda u trećem kvartalu.

Kompanija dodaje da su pesimistični u pogledu prognoze za predstojeći period.

Kompanija je u trećem kvartalu evidentirala neto profit od 17 miliona evra, 38 odsto manji u odnosu na zaradu iz istog kvartala lane, prenosi agencija Frans pres.

Prihodi su istovrmeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pali 2,2 odsto na 623 miliona evra, zbog snažnog kursa evra u odnosu na valute azijskih zemalja, navodi Finer. Kompanija polaže velike nade u rute između Evrope i Azije, ali i upozorava da će na nivou cele godine zabeležiti značajne gubitke zbog odlaganja pregovora sa zaposlenima o merama štednje, kao i zbog nepovoljnih tržišnih uslova.

Po objavljivanju vesti, akcije Finera na berzi u Helsinkiju potonule su 2,03 odsto na 2,41 evro.

Finska aviokompanija već je postigla sporazume sa pilotima i kabinskim osobljem, zahvaljujući kojima očekuje uštedu od 35 miliona evra godišnje.
Pogledaj vesti o: Kurs evra

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.