Veče berlinske avangarde u Zemunu u petak

Izvor: B92, 19.Nov.2015, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veče berlinske avangarde u Zemunu u petak

U petak 20. novembra u 21h u Matrijaršiji u Zemunu (Đorđa Čutukovića 13) nastupiće nemački avangardni sastav Hyenaz, uz domaću DJ podršku Sonje Sajzor.

Mad Kate I TUSK su berlinski elektronski avangardisti Hyenaz koji uživaju kultni status zbog svojih intezivnih tehno-šamanističkih nastupa. Elektro zvezda Peaches nazvala ih je “performative monster duo”, a Kaltblut magazin “najboljim live act-om u Berlinu”.

Do sada su nastupali sa svojim magičnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ritualom u Koreji, Kini, Japanu I širom Evrope, u eksplozivnom dijalogu izmedju performera I publike, koji objedinjuje pank ikonografiju, buto svesnost, direktnu prozu, improvizovani pokret I vizionarske kostime. Hyenaz se bave pitanjima seksualnosti, kibernetike I apokalipse.

Iza sebe imaju debi izdanje, konceptualni album "Critical Magic" objavljen za Ad Nauseam Records iz Los Anđelesa.

Otkrivši ih na SXSW festivalu u Teksasu, novinar Rooftop Playlist magazina je primetio: “Ako sedite, bićete na ivici stolice, a ako stojite, osetićete se kao da lebdite. Definitivno ćete osetiti jezu u svakoj pesmi, što i nije tako loše.”

Bend je nastupao u Bergheinu u Berlinu, na festivalima ZOO, SXSW, MIDI, Kvir Feminist Festival, Sapfo Fest, International Queer Performance Festival,

Sonja Sajzor je vizuelna umetnica koja se izražava kroz make up art, kostim, fotografiju, film i performans. Rezident DJ klubova AG i Ben Akiba i osnivač Laboratorije elektronske muzike - witch house žurki Laboratronia.

Ulaz je dobrovoljna donacija, a posetioce čeka i kuvano vino.

Matrijaršija se nalazi u Zemunu, u ulici Đorđa Čutukovića 13.

Više informacija o ovom događaju možete pronaći ovde.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Magični Heynaz u Matrijaršiji

Izvor: SEEcult.org, 20.Nov.2015, 05:10

Berlinski elektronski avangardni duo Hyenaz, koji se bavi pitanjima seksualnosti, kibernetike i apokalipse, gostovaće 20. novembra u kulturnom centru Matrijaršija u Zemunu, uz domaću podršku Sonje Sajzor i sito-štampanje rada Igora Hofbauera u dve boje...Mad Kate i TUSK su berlinski elektronski...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.