Izvor: S media, 23.Mar.2013, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Hamlet u selu Mrduša Donja" danas na "Danima komedije"

Na Pozorišnom festivalu najboljih komediografskih ostvarenja "Dani komedije" u Jagodini, večeras će biti odigrana predstava "Hamlet u selu Mrduša Donja" Ive Brešana, u režiji Kokana Mladenovića i izvođenju Narodnog pozorišta u Somboru.

"Prošlo je 40 godina od kada je Brešan napisao ''Hamleta u Mrduši Donjoj'' rugajući se našoj vlastoljubivosti, pohlepi i primivitizmu, a mi se nismo promenilu", rekao je Mladenović.

"Dani komedije" su otvoreni 20. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << marta i traju do 27. marta. Do sada su odigrane predstave "Sumnjivo lice" Branislava Nušića, režija Jagoš Marković u izvođenju Jugoslovenskog dramskog pozorišta Beograd, "Sluga dvaju gospodara" Karla Goldonija, režija Boris Liješević u izvođenju Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad i "Čudo u poskokovoj dragi" hrvatskog novinara i književnika Ante Tomića, režija Snežana Trišić u izvođenju Narodnog pozorišta Subotica.

Predstavi "Sumnjivo lice" publika je dala ocenu 4,67, a "Slugi dvaju gospodara" 4,02. (Ocene su od jedan do pet).

(Tanjug, Foto: Guliver/Thinkstock)
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na S media...






Povezane vesti

DO GOLE KOŽE NA DANIMA KOMEDIJE U JAGODINI

Izvor: Plakatt.com, 24.Mar.2013, 00:23

Knjaževsko-srpski teatar , Kragujevac . Monday 25 Mar 20:00 . . Kragujevački Knjaževsko-srpski teatar u ponedeljak, 25. marta nastupiće u zvaničnom – takmičarskom delu 42. festivala Dani komedije koji se održavaju u Jagodini.. Naše pozorište nastupiće na festivalu komedije sa hit predstavom...

Nastavak na Plakatt.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.