34. Skopski džez festival

Izvor: SEEcult.org, 09.Okt.2015, 01:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

34. Skopski džez festival

Skopski džez festival (SJF) predstavlja i u 34. izdanju, od 15. do 18. oktobra, neke od zvezda američkog i evropskog džeza, među kojima su Gregori Porter (Gergory), Avišai Koen (Avishai Cohen), Joakim Kin (Joachim Kuhn), Džejms Blad Almer (James Blood Ulmer), Soveto Kinč (Soweto Kinch)…

Publika 34. SJF-a imaće priliku da čuje deset renomiranih muzičara i grupa iz SAD, Velike Britanije, izraela, Nemačke, Italije, Švedske i Kanade, najavili su organizatori.

Festival >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << će otvoriti američka gitarska legend Džejms Blad Almer, a prve večeri nastupiće i italijanski trombonista Đanluka Petrela (Gianluca Petrella), koji će predstaviti novi projekat Cosmic Renaissance.

Zvezda 16. oktobra biće nemački pijanista Joakim Kin, jedno od najinovativnijih umena u istoriji džez muzike, te izraelski basista Avišai Koen, koji dolazi sa svojim triom. Za energičnu završnicu druge festivalske večeri pobrinuće se britanski sastav Melt Yourself Down, koji će nastupiti u ponoćnom programu u Siti hol centru.

Za 17. oktobar najavljen je resital pijaniste Krega Tejborna (Craig Taborn), a iste večeri nastupiće i popularni džez, gospel i soul pevač i dobitnik Gremija Gregori Porter, dok će se u ponoćnom programu predstaviti britanski saksofonista Soveto Kinč.

Za završnicu su najavljeni kanadski duo Kolin Stetson (Colin) i Sara Nufeld (Sarah Neufeld), te švedski bend Angels 8.

U okviru 34. SJF-a, u holu Makedonske opete i baleta (MOB) biće otvorena i izložba džez fotografija slovenačke autorke Petre CvelbarSweet Addiction”.

Festivalski sajt je skopjejazzfest.com.mk, a program se nalazi i u Kalendaru portala SEEcult.org.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.