Umesto praseta - jagnje za ručak

Izvor: Vesti-online.com, 05.Maj.2015, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umesto praseta - jagnje za ručak

Još ima onih koji se sećaju dečjeg uzdaha: "Da nam je prase za ručak", jednog od sedmoro mališana 32-godišnje Jasmine i 40-godišnjeg Radojice Filić iz Kragujevca, koja rastu u kući punoj vlage. Jer otac koji je 1999. izbegao sa Kosova ne samo da nije završio kuću, već je došao do prve ploče i stao. Tih januarskih dana kada je objavljen tekst u "Vestima" porodica Filić iz Malih Pčelica zvanično nije ni postojala. Bili su ljudi bez adrese i ličnih dokumenata.

Blic >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << akcijom naših zemljaka iz Hamiltona u Kanadi, donacijama iz Nemačke i Švajcarske, ali i žitelja Srbije, deci je ostvarena želja da u kući pored pečenog prasetine bude i mleka za najmlađe. Šta se od tada promenilo, ispričao nam je nedavni gost u beogradskom Dopisništvu "Vesti" otac Radojica, konobar bez zaposlenja, koji zarađuje za život na vašarskim i svatovskim tezgama. Kada ih ima...

- Na žalost i pored brojnih obećanja stalno zaposlenje nisam dobio. A posao ne biram... - kaže Radojica koji tvrdi da je poslednji put živeo životom dostojnim čoveka pre NATO bombardovanja, jer posle izbeglištva ne pamti nijedan dan bez stresa.

- Ipak, uz pomoć medija krenulo je nabolje. Više nisam čovek bez adrese i lične karte u kojoj sada piše da stanujemo u ulici dr Đorđa Mitrovića 56! - Najvažnije je da se snađemo za hranu, jer ni ja ne znam odgovor na pitanje kako nas devetoro preživljavamo - priča Radojica koji je stigao u pratnji dvojice lepo odgojenih sinova - Arsenija i Danila.

U nezavršenoj kući porodice Filić mnogo toga nedostaje i hrane i struje i vode, ali ljubavi ima na pretek. Da je tako i sami smo se uverili kada je supruga Jasmina odlučila da putem emisije TV Pink "Sve za ljubav" iznenadi supruga, kada su im poklonjene venčane burme, jer svojih iako su u braku, nisu imali. Dugotrajnim aplauzom bili su nagrađeni kada su se uz njih pojavila i njihova dečica, kojih se niko ne bi postideo: devetogodišnja Teodora, osmogodišnji Arsenije, šestogodišnji Danilo, petogodišnja Anastasija, četvorogodišnja Sofija, dvogodišnji Vasilije i šestomesečni Filip. Bravo za Filiće!

U ime anonimnog donatora iz Bad Homburga u Nemačkoj, Humanitarni most "Vesti" odlučio je da im priredi i malo iznenađenje: uručili smo im 100 evra uz želju da za predstojeće praznike deca ovoga puta pojedu jagnjetine do mile volje. I paket sa garderobom naše čitateljke Mare Vujić iz Sidneja. Ukoliko neko može da ponudi posao Radojici Filiću, molimo plemenite ljude da im se jave na telefon: 00381 660 103 11.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.