Pajtić: SDS i LDP bi sutra podržali Vučića

Izvor: Danas, 23.Sep.2015, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: SDS i LDP bi sutra podržali Vučića

Kragujevac - Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da ne strahuje da bi eventualna koalicije SDS Borisa Tadića i LDP Čedomira Jovanovića mogla da ugrozi DS. Poručio je, pritom, da te dve stranke ne mogu da budu koalicioni partneri DS na izborima.

- Ulaskom u takvu koaliciju mi bismo im doneli glasove, a oni bi sutra podržavali >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << SNS i Aleksandra Vučića. Te stranke mesecima iznose tezu da Vučiću treba pomoć i podrška, iako je njegova vlast u prethodne četiri godine pogubna u ekonomskom, demokratskom, socijalnom i svakom drugom pogledu. Stranke koje žele da pomognu Vučiću nisu opozicija, već nekakva logistika aktuelnoj vlasti, rekao je Pajtić juče u Kragujevcu, gde je prisustvovao ponovnom postavljanju spomen-ploče Zoranu Đinđiću, nakon što je prethodna ukradena krajem prošlog meseca. Lider DS je rekao da opozicionim partnerima smatra one političke organizacije koje učestvuju na protestima demokrata širom Srbije, i koje su, prema njegovim rečima, spremne da se suprotstave Vučićevom režimu, među kojima je i Zajedno za Šumadiju sa Veroljubom Stevanovićem na čelu. Pajtić je juče ponovio da vladajuća koalicija stalnim licitiranjem datuma izbora skreće pažnju javnosti sa nezavidne socijalne i ekonomske situacije u zemlji.

Spomen-ploča nije vraćena

Podsetivši da je spomen-ploča Zoranu Đinđića iz istoimene ulice, u centru Kragujevcu, odneta 28. avgusta, Pajtić je upozorio da počinilac, koji ju je skinuo usred dana, još uvek nije pronađen. "Ne znamo da li je motiv za krađu ploče bio politički ili ekonomski, ali je sigurno da je izbegavanje da se ona ponovo postavi politički motivisano", smatra predsednik DS.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.