Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u Kancelariji za mlade

Izvor: Kragujevac.rs, 07.Dec.2016, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u Kancelariji za mlade

U Kancelariji za mlade u organizaciji grada Kragujevca i Kancelarije za mlade u saradnji sa Crvenim krstom i Službom za transfuziju krvi Kliničkog centra, danas je održana akcija dobrovoljnog davalaštva krvi.

Ovo je prva akcija davalaštva krvi koju zajednički organizujemo sa Crvenim krstom i Službom za transfuziju i očekujem veliki odziv mladih. Kancelarija okuplja veliki broj studenata i srednjoškolaca veoma odgovornih i aktivnih mladih ljudi, uvek spremnih da u zavisnosti od >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << ličnih obaveza, podrže naše akcije, nadam se da će tako biti i danas. Danas nam pružaju podršku i članovi Ekološkog udruženja fanova kampova Eko fan kamp. Sigurna sam da će ove akcije postati tradicionalne - rekla je Marija Đoković, koordinatorka Kancelarije za mlade.

Prema rečima Marijane Stojanović iz Službe za transfuziju krvi, veoma je važno da se za novogodišnje i božićne praznike kojisu pred nama, banka krvi stabilizuje i obezbedi dovoljno ove dragocene tečnosti. Ovakav odziv mladih ljudi pokazuje njihovu odgovornost i humanost, ali pozivam i sve ostale građane koji su u mogućnosti da nas posete u Kliničkom centru i pomognu u obezbeđivanju dovoljnih zaliha krvi.

Crveni krst i Kancelarija za mlade imaju već nekoliko uspešno sprovedenih akcija različitog karaktera a danas smo prvi put zajedno u skupljanju dragocene tečnosti. Očekujem da akcija bude uspešna a potrudićemo se da ubuduće u redovni plan aktivnosti naše organizacije uvedemo zajedničke i češće akcije ovog tipa - istakla je Marica Patrnogić, PR Gradske organizacije Crvenog krsta.

Do kraja akcije prijavilo se oko trideset mladih a prikupljeno je 15 jedinica krvi. Prema rečima lekarskog tima iz Transfuzije odbijeni su zbog prehlade i virusa.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.