Prištinska štampa: Sastanak u Briselu bio neuspešan

Izvor: N1 televizija, 27.Maj.2016, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prištinska štampa: Sastanak u Briselu bio neuspešan

Kosovska ministarka zadužena za dijalog Edita Tahiri optužila je srpsku stranu da ne ispunjava preuzete obaveze, piše prištinska agencija Kosovapress.

Agencija kaže da ona smatra da je pitanje implementacije sporazuma sada u rukama Evropske unije koja je garant dijaloga i treba da izvrši pritisak na Beograd.

Briselski sastanak delegacija Beograda i Prištine o primeni sporazuma o katastrima bio je neuspešan, javio je prištinski portal Tribuna kanal pozivajući >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << se na ministarku Editu Tahiri.

Tahiri je u telefonskoj izjavi portalu rekla da je srpska strana kriva za neuspeh tvrdeći da je delegacija Beograda postavila neprihvatljiv zahtev da sporazum bude primenjen na"etničkoj osnovi".

Portal kaže da je delegacija Beograda insistirala da se sporazum primeni samo na imovinu pripadnika srpske zajednicu, što je delegacija Prištine odbila.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Tahiri: EU da izvrši pritisak na Beograd

Izvor: Večernje novosti, 27.Maj.2016

Kosovska ministarka zadužena za dijalog Edita Tahiri optužila je srpsku stranu da ne ispunjava preuzete obaveze Kosovska ministarka zadužena za dijalog Edita Tahiri optužila je srpsku stranu da ne ispunjava preuzete obaveze, piše danas prištinska agencija Kosovapreš.Agencija...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.