Bajden doputovao u Prištinu

Izvor: Večernje novosti, 16.Avg.2016, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajden doputovao u Prištinu

Potpredsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden doputovao je večeras na Kosovo i Metohiju Potpredsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden doputovao je večeras na Kosovo i Metohiju. Avion američkog potpredsednika je na prištinski aerodrom "Adem Jašari" sleteo u 21.40 časova, gde ga je dočekao predsednik Hašim Tači i njegova supruga kao i olimpijska šampionka >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u džudou Majljinde Kelmendi.Sa njim su na aerodromu bili i ambasador SAD na Kosovu Greg Delavije i ambasadorka Kosova u SAD Vljore Čitaku. Nakon obilaska počasne jedinice Bezbednosnih snaga Kosova i pozdrava sa članovima dve delegacije, kolona vozila u kojima je i američki potpredsednik, je krenula prema Prištini. Duž celog puta kojim treba da prođe kolona su preduzete bezbednosne mere na najvišem nivou. Priština je sva u znaku dolaska drugog čoveka američke administracije. Okićena je američkim i kosovskim zastavama i portretima američkog potpredsednika. Bajden će se sutra susresti sa premijerom i predsednikom Kosova, Isa Mustafom i Hašimom Tačijem. Posle susreta sa predsednikom Tačijem biće i kratkih izjava za medije. Tokom ceremonije koju organizuje Vlada Kosova, Bajden i njegova supruga posetiće mesto u blizini američke vojne baze Bondstil, gde će prisustvovati svečanosti povodom imenovanju ulice u čast njegovog sina Boa Bajdena (46), koji je preminuo 2015. godine. Potpredsednik SAD će se u tom mestu obratiti građanima. Supruga američkog potpredsednika će kako je najavljeno posetiti manastir Gračanicu gde će se susresti sa vladikom raško-prizrenskim Teodosijom. Bajdenu je ovo treća i završna posetu Kosovu od kako je na funkciji potpredsednika SAD. Potpredsednik SAD je prethodno tokom dana boravio u Beogradu gde se susreo sa predsednikom i premijerom Srbije Tomislavom Nikolićem i Aleksadrom Vučićem.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Zoran Vlašković: Bajden i Ameri ubili direktno više od 7000 Albanaca!

Izvor: KMnovine.com, 17.Avg.2016, 14:22

Zoran Vlašković: Bajden i Ameri ubili direktno više od 7000 Albanaca! .Američki potpredsednik, državni terorista, Gebels i fašista Džozef Bajden na Kosovu i Metohiji?...    .Ilustracija: KM Novine 2016.    ...................Piše: Zoran Vlašković...Zašto Albanci...

Nastavak na KMnovine.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.