Predsedniku odbora SNS pretili šefovi iz Beograda

Izvor: juGmedia, 13.Nov.2015, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsedniku odbora SNS pretili šefovi iz Beograda

MEDVEĐA – Zoran Jovanović, osnivač i predsednik nedavno raspuštenog OO SNS u Medveđi, u pismu lideru te stranke Aleksandru Vučiću, optužio je visokog stranačkog funkcionera iz Beograda da mu je pretio smrću.

Jovanović u pismu, dostavljenom medijima, navodi ime Luke Petrovića, potpredsednika Izvršnog odbora SNS-a, koji mu je pretnje, tvrdi, uputio telefonom.

„Pretio je da će doći u Medveđu da nas sve pobije, da će mi j….i mater, i da mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << koga hoću da obavestim jer niko neće moći da mi pomogne“, naveo je Jovanović.

Pretnje su stigle posle sastanka OO SNS Medveđa na kome je Jovanović, kako kaže za „Blic“, predočio svoja saznanja o kupovini boravišta na teritoriji Medveđe od strane Albanaca s Kosova i Albanije, koja se, navodno, odvijala preko srpskih kanala po ceni od 3 do 5 hiljada evra. Ti Albanci su potom upisivani u biračke spiskove i imali pravo glasa na vanrednim lokalnim izborima13. septembra.

„Nakon te sednice nastavljeni su neviđeni pritisci na odbornike i članove OO SNS da se

za predstojeću lokalnu Skupštinu zakazanu za 6.novembar 2015.godine izglasa sve po nalogu Luke Petrovića i Zorana Milojevića Zelje, člana IO SNS. Sva kadrovska rešenja su rađena mimo odbora i

odbornika i ona su su finansirana od strane interesnih grupa iz Medveđe”, tvrdi Jovanović, koji je u istom pismu pitao Vučića i sledeće:

“Predsedniče, da li je ovo normalno u zemlji u kojoj ste vi premijer i predsednik najveće

stranke u Srbiji. Kako ćemo naći zaštitu i od koga je zatražiti ako se vaši najbliži saradnici

ovako ponašaju i prete ubistvom predsednicima opštinskih odbora?”.

Posle tog pisma, na koje nije stigao odgovor, odbor SNS-a je raspušten, a na prekjuče održanoj skupštinskoj sednici izabran je predsednik opštine Nebojša Arsić i drugi članovi izvršne vlasti, bez prisustva šest odbornika, osnivača SNS u Medveđi.

Jovanović još tvrdi da su SNS preuzeli, zapravo, bivši članovi DS-a i URS-a.

M. Ivanović

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pisao Vučiću zbog pretnji iz vrha SNS

Izvor: Blic, 14.Nov.2015, 08:46

Zoran Jovanović, osnivač i predsednik nedavno raspuštenog OO SNS u Medveđi, u pismu Aleksandru Vučiću optužio je visokog stranačkog funkcionera iz Beograda da mu je pretio smrću...Jovanović navodi ime Luke Petrovića, potpredsednika Izvršnog odbora SNS, koji mu je pretnje, tvrdi, uputio telefonom....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.