Jugmedii i novinaru Draganu Marinkoviću prva nagrada na konkursu EU Progressa (VIDEO)

Izvor: juGmedia, 13.Apr.2017, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jugmedii i novinaru Draganu Marinkoviću prva nagrada na konkursu EU Progressa (VIDEO)

Dokumentarni film novinara Dragana Marinkovića „Snažna žena u paklenom zagrljaju predrasuda“ o aktivizmu i životu Leskovčanke Laure Saitović osvojio je prvo mesto na Konkursu za najbolje medijske priloge o evropskim integracijama u jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji.

Ovo  je prvi medijski konkurs na kojem je redakcija Jugmedie odlučila da učestvuje i, sa ponosom ističemo, najdraža nagrada  koja se ogleda u nabavci opreme za našu medijsku kuću i poseti relevantnim >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << evropskim i nacionalnim institucijama uključenim u proces evropskih integracija

Kao Zdravstvena medijatorka Doma zdravlja u Leskovcu Laura Saitović je uspela da produži na stotine života Roma u ovom gradu, a trenutno se sa svojim suprugom bori protiv ranog sklapanja brakova mladih iz romske zajednice.

Marinković je osvojio prvu nagradu u kategoriji elektronskih medija i to u konkurenciji 67 priloga, dok je dopisnica Jugmedie iz Niša Biljana Ljubisavljević osvojila nagradu za najbolji prilog o potencijalnim projektima u opštinama EU Progressa „Žubor vode u polju – višedecenijski san meštana Bele Palanke“.

Nagradu za najbolji prilog u štampanim medijima osvojila je još jedna Leskovčanka, novinarka Ljiljana Stojanović za tekst „Evropo, eve me!“ objavljenom u „Novoj Našoj reči“.

Evropski PROGRES je u partnerstvu sa Delegacijom Evropske unije u Republici Srbiji i Kancelarijom za evropske integracije Vlade Republike Srbije organizovao Konkurs u cilju promovisanja profesionalnog i kvalitetnog medijskog izveštavanja o navedenim temama i povećanja opšteg znanja i razumevanja u javnosti o evropskim integracijama i pozitivnim promenama koje mogu doneti u svakodnevnom životu stanovnika 34 lokalne samouprave u kojima se Program sprovodi.

Nagrađeni prilog Dragana Marinkovića pogledajte ovde:



Predstavnici Delegacije Evropske unije, Švajcarske kancelarije za saradnju, Kancelarije za evropske integracije Vlade Srbije, Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) i Evropskog PROGRESa su bili u sastavu žirija koji je doneo odluku o najboljim prilozima.

Milica Ivanović

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Sandžak TV prvo mjesto na Konkursu EU Progresa za najbolji medijski prilog

Izvor: SandzakPress.net, 13.Apr.2017

Evropski PROGRES je u partnerstvu sa Delegacijom Evropske unije u Republici Srbiji i Kancelarijom za evropske integracije Vlade Republike Srbije organizovao Konkurs za najbolje medijske priloge o evropskim integracijama u jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji u cilju promovisanja profesionalnog i kvalitetnog...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.