IN4S: Navodno neprijatelji, a zapravo partneri: Sve više koalicija SRS i SNS

Izvor: KMnovine.com, 01.Jul.2016, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IN4S: Navodno neprijatelji, a zapravo partneri: Sve više koalicija SRS i SNS

Vladajuću većinu u Nišu činiće odbornici Srpske napredne stranke, Srpske radikalne stranke i Socijalističke partije Srbije, potvrđeno je danas medijima.







Naizgled neshvatljiva i nemoguća saradnja „naprednjaka“ i „radikala“, koji se u javnosti predstavljaju kao „smrtni neprijatelji“, ne samo da nije iznenađenje, nego nije ni novost, jer ove dve partije sarađuju i dele vlast u najmanje >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << desetak opština širom Srbije.



Takav epilog najavljivali su i pojedini analitičari pre izbora, kada su isticali da je retorika Vojislava Šešelja, lidera radikala, prema Vučiću i naprednjacima previše blaga i „umivena“, da ga je Šešelj nekoliko puta i otvoreno hvalio, predstavljajući to kao dokaz dogovora i buduće saradnje.



Kako je i zašto Šešelj po povratku iz Haga oprostio Vučiću činjenicu da mu je praktično uništio partiju i napustio ga kao jedan od najvernijih saradnika dok je bio utamničen, ali i zašto nije kritikovao njegovu liberalnu politiku lišenu nacionalne note, već sa bavio isključivo Dragicom Nikolić, ostaje za širu javnost nerazjašnjeno pitanje.



Prvo „iznenađenje“ ovakve vrste dogodilo se u Apatinu, gde su radikali direktno „kumovali“ smeni dugogodišnjeg gradonačelnika Živorada Smiljanića i zajedno sa naprednjacima preuzeli gradsku vlast.



U Zemunu, mestu gde je Šešelj i doživeo svoje prve veće političke uspehe, takođe je formirana koalicija SNS-SRS-SPS, a radikali i naprednjaci ruku pod ruku idu i u beogradskoj opštini Palilula, dok je ta kombinacija vladajuća i u Obrenovcu.



Pre nekoliko dana, radikalsko-naprednjačka koalicija preuzela je vlast i u Požegi.



Podsećamo da je, tokom izbornog skandala, kada je ostalo nejasno jesu li DSS i Dveri prešle cenzus ili nisu, Vojislav Šešelj otvoreno stao na stranu naprednjaka i dao pun doprinos pokušajima da se ova koalicija zadrži van skupštine.




Izvor: IN4S    :: © 2014 - 2016 ::    Hvala na interesovanju



Nastavak na KMnovine.com...






Povezane vesti

Dveri: Kad je Vučiću teško - Šešelj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2016

Srpski pokret Dveri saopštio je danas da u najgledanijim emisijama na televiziji Pink gostuju samo oni čije je gostovanje odobrio lično predsednik Srpske napredne stranke (SNS) i premijer Aleksandar Vučić, te da je redovno gostovanje predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.