Grad poklonio još jedan pianino Muzičkoj školi

Izvor: JUGpress.com, 12.Dec.2016, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad poklonio još jedan pianino Muzičkoj školi

LESKOVAC

Grad Leskovac poklonio je još jedan pianino Muzičkoj školi „Stanislav Binički“ i time nastavio, sada već tradiciju, da svake godine pokloni po jedan muzički instrument.

Lokalna samouprava je za prethodna tri izdvojila 1,2 miliona dinara, dok je vrednost novog pianina oko 500 hiljada dinara.

„Muzička škola je prepoznatljiva po tome što ima dobre profesore, dobre edukatore, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ali još bolje đake koji kako na republičkim, tako i na međunarodnim takmičenjima osvajaju svake godine sve veći broj priznanja i nagrada. Mi smo ponovo ispunili svoje obećanje, a to je da u kontinuitetu, svake godine kupujemo po jedan instrument i to je najmanje što možemo da uradimo za ove vredne, marljive i talentovane đake i njihove profesore. Odlučili smo se za kupovinu ovog instrumenta, s obzirom na to da svi učenici u srednjoj muzičkoj školi moraju da koriste upravo pianino kako bi stekli svoje obrazovanje. Pored toga, klavirski odsek je najbrojniji u odnosu na druge, “rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Direktorka škole Biljana Miljković  rekla je da je školi jako bitno da može da obnovi instrumente.

„Oni instrumenti koje imamo su jako zastareli, ali se mi mnogo trudimo da to što imamo i očuvamo kako bi učenici radili na dobrim instrumentima. Novi instrument je jako dobar i nadamo se da ćemo i nadalje imati upisnu politiku kakvu smo i do sada imali, jer u ovoj školi se uvek traži mesto više. Jako sam ponosna na rad svojih profesora i učenika, ali i na lokalnu samoupravu koja nas uvek obraduje uoči Nove godine i koja nam u svim aktivnostima pruža značajnu podršku. Ono što nam u ovom trenutku nedostaje je novi prostor jer se, zbog velikog broja đaka radi i subotom, u Ekonomskoj školi imamo opšte obrazovne predmetre, a za koncerte se koriste sale drugih ustanova u gradu i koje nam rado izlaze u susret za takve potrebe. To je nešto što ćemo u narednom periodu, bez žurbe, postepeno rešavati, a prvi korak je izgradnja i opremanje koncertne dvorane,“ rekla je Miljković.

Gradonačelnik Goran Cvetanović je prokomentarisao i mogućnost da deo rešenja problema oko prostora koji ima Muzička škola budu i zgrade bivše Komande grada ili Doma JNA, koji su prazni i ne koristi se, rekavši da je zgrada Komande grada u vlasništvu Vojske Srbije.

„Mi imamo u vlasništvu Vojnu ambulantu koju vojska koristi već nekoliko godina bez ikakve materijalne nadoknade. Komanda grada je mnogo veći prostor nego što mi možemo da razmenom dobijemo. Mi smo spremni da Vojnu ambulantu vratimo, ali je mnogo veća vrednost, radi se o nekoliko miliona evra, koliko vredi Komanda grada. Ako bi se to i uzelo, to bi onda bilo sedište grada Leskovca, Gradska kuća, a sigurno ne razmišljamo o tome da to bude muzička škola“ rekao je Cvetanović odgovrarajući na pitanje novinara JUGpressa da li bi rešenje za pšrobleme sa prostorom za Muzičku školu mogla da bude zgrada nekadašnje komande vojske u gradskom parku

Što se zgrade bivšeg Doma JNA tiče, gradonačelnik Cvetanović je rekao da je prethodno gradsko rukovodstvo potpisalo ugovor sa vojskom i od toga ništa nije realizovano.

„Dom JNA je pripao gradu i dat je nekom imaginarnom, nepostojećem fakultetu. Ja sam uspeo da raskinem taj ugovor, a što se tiče stanova koji su trebali da budu dati u zamenu, čak ni taj deo nije realizovan,“ rekao je Cvetanović.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Muzičkoj školi na dar još jedan pianino

Izvor: juGmedia, 12.Dec.2016

LESKOVAC – Učenici i profesori Muzičke škole „Stanislav Binički“ u Leskovcu dobili su danas pianino kao poklon za Novu godinu, što je četvrti po redu pianino koji za četiri godine doniraju lokalne vlasti novcem iz gradskog budžeta...Ovaj pianino košta pola miliona dinara, a početkom ove...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.