Dodeljena priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“

Izvor: JUGpress.com, 06.Maj.2016, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljena priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“

LESKOVAC

Sa područja Jablaničkog okruga priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ dobili su danas  Goran Cvetanović,  Goran Jović,  Bojan Jović, dr Miodrag Stojković, dr Gordana Savić, prof. dr Žika Stojanović, Dragan Pavlović,  prim. dr Saša Grgov i Aleksandar Davinić

Ove godine priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ dobilo je 16 privrednih i društvenih subjekata sa područja Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Priznanje dodeljuju „Media >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Invent“ uz Novog Sada i Univerzitet u Novom Sadu u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Leskovac, u okviru projekta „Put ka vrhu“ .

Nagrada „Kapetan Miša Anastasijević“ dokaz je da je prepoznat trud ove lokalne samouprave da od Leskovca napravimo mesto koje će biti pozitivno poslovno okruženje i za domaće i za strane investitore i mesto gde preduzetnici i oni koji tek započinju sopstveni posao mogu da računaju na podršku lokalne samouprave, rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović, koji je dobio ovo priznanje za „najuspešniju lokalnu samoupravu u regionu“.

„Konsolidacijom i stabilizacijom budžeta i uvođenjem finansijske discipline postavili smo dobar temelj da u narednom periodu otvaranjem novih radnih mesta, rešavanjem komunalnih i infrastrukturnih problema, daljim razvojem preduzetništva, poljoprivrede, ali i nadogradnjom obrazovanja, kulture, sporta, socijalne i omladinske politike možemo svi zajedno da od Leskovca napravimo bolje mesto za život. Prošle godine smo produžili važnost sertifikata za grad sa povoljnim poslovnim okruženjem. Poštovali smo sve preporuke i imali odgovoran i profesionalni pristup unapređenju poslovnog ambijenta u našem gradu. Zahvaljujući takvom privrednom ambijentu, koji je pogodan za širenje kapaciteta i otvaranje novih pogona, lokalno rukovodstvo je uspelo da u prethodne tri godine smanji broj nezaposlenih za 3.000 radnika. Za grad Leskovac je ova nagrada dodatni podstrek da nastavimo da vredno radimo, da poboljšamo privrednu klimu u gradu i broj zapošljenih. Nastavićemo da kontinuirano pružamo finansijsku, ali i logističku podršku sadašnjim privrednim subjektima, ali i da ohrabrujemo one koji tek nameravaju da uđu u svet preduzetništva“, rekao je Cvetanović.

On je dodao da je priznanje koje je dobio nagrada za celu lokalnu samoupravu, jer se rezultati postižu samo timskim radom.

U ime studenata i kolektiva Visoke poslovne škole strukovnih studija govorila je direktorka ove škole prof. dr Milena Marjanović.

„Ovo priznanje već 16 godina pomaže podsticanje preduzetničkih aktivnosti, socijalno odgovorno ponašanje i filantropiju, pozivajući sve aktere privrednog i društvenog života da slede put našeg uspešnog privrednika i dobročinitelja  kapetana Miše Anastasijevića. Znanje, stručnost i preduzetnički duh, uz društvenu odgovornost, vrednosti su koje naša škola razvija i promoviše kod mladih, tokom 45 godina rada u oblasti i društveno humanističkih, kao i tehničko tehnoloških nauka“, rekla je Marjanović.

Uz priznanje, nagrađeni su dobili i enciklopediju „Put ka vrhu“ na srpskom i engleskom jeziku, u kojoj su predstavljeni svi koji su do sada dobijali ovo priznanje u Srbiji. U šestom izdanju, koje je u pripremi, biće prestavljeni ovogodišnji dobitnici priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“. Inače, autor povelje sa zlatnikom na kome je lik kapetana Miše, je Ljubiša Mančić, akademski vajar iz Beograda.

O tome ko je bio dunavski kapetam Miša Anastasijević, kao vrsni poznavalac srpskih zadužbinara, govorio je poznati srpski pesnik i književnik Pero Zubac.

Odluku o dodeli  nagrada doneo je žiriji u sledećem sastavu:  prof. dr. Radovan Bejanović, sa Univerziteta u Novom Sadu, kao predsednik žirija, i članovi mr. Dragomir Đukuć, iz Privredne komore Vojvodine, pesnik i književnik Pero Zubac, Vlado Markamović, direktor „Media Inventa“ i Srđan Conić, novinar RTS-a.

Nagrada „Kapetan Miša Anastasijević“ dodeljuje se svake godine u svim većim gradovima Srbije, u sedištima regionalnih privrednih komora.

Svake godine, u Matici srpskoj u Novom Sadu, nacionalna priznanja dobijaju 20 najboljih u Srbiji. Ove godine iz Leskovca nacionalnu nagradu dobili su Goran Jović, predsednik RKPL i Miodrag Stojković, genetičar.

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

KO JE SVE NAGRADJEN

Izvor: JUGpress.com, 06.Maj.2016

LESKOVAC..Priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ dobilo je 16 pojedinaca i privrednih subjekata sa teritorje Jablaničkog i Pčinjskog okruga: grad Leskovac, gradonačelnik  Goran Cvetanović, za najuspešniju lokalnu samoupravu u regionu, Regionalna privredna komora Leskovac,  Goran Jović,...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.