Tradicionalno dobri odnosi Srbije i Indije

Izvor: RTS, 23.Jul.2014, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tradicionalno dobri odnosi Srbije i Indije

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ambasadorka Indije u Beogradu Narinder Čauhan istakli su da je potrebno poboljšati ekonomsku saradnju i unaprediti politički dijalog, kao i razmenu poseta na svim nivoima.

U razgovoru ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića sa ambasadorkom Indije u Srbiji Narinder Čauhan istaknuto je tradicionalno prijateljstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dve zemlje, utemeljeno u Pokretu nesvrstanih zemalja i kontinuitet veoma dobrih političkih odnosa, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, prenosi Tanjug.

Ministar Dačić preneo je zahvalnost Vlade Srbije na principijelnoj poziciji Indije u vezi sa jednostrano proglašenom nezavisnošću Kosova i Metohije i zahvalio je na saučešću i dodeljenoj finansijskoj pomoći za ublažavanje posledica katastrofalnih poplava u Srbiji.

Dačić i Čauhan konstatovali su da ekonomska saradnja između dve zemlje

značajno zaostaje za nivoom političkih odnosa i istakli su potrebu za unapređenjem ekonomske saradnje.

Čauhan je ministru Dačiću prenela predlog indijske strane za skori sastanak Mešovitog komiteta za ekonomsku i poljoprivrednu saradnju i za predstojeću posetu delegacije indijskih naučnika iz oblasti visokih tehnologija Srbiji.

Istakla je i sve veću zainteresovanost indijskih firmi za ulaganja u Srbiju, uključujući i pojedina velika preduzeća u restruktuiranju, zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Odnosi Srbije i Kine na najvišem nivou

Izvor: Akter, 24.Jul.2014, 18:09

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i novi kineski ambasador u Beogradu Li Mančang složili su se da su odnosi dveju zemalja na najvišem nivou

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.