Južni tok važan za bezbedno snabdevanje gasom

Izvor: Beta, 21.Nov.2014, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južni tok važan za bezbedno snabdevanje gasom

BEOGRAD, 21. novembra 2014. (Beta) - Ministri spoljnih poslova Madjarske i Srbije Peter Sijarto i Ivica Dačić istakli su u petak u Beogradu da je izgradnja gasovoda Južni tok važan projekat za bezbedno snabdevanje regiona energentima, a rekli su i da njihove dve zemlje nikada nisu imale bolje odnose.

"Saradnja Srbije i Madjarske ima značaja i u regionalnom smislu, i ima tri interesa - mir u Srednjoj Evropi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << bezbedno snabdevanje energentima i poboljšanje trgovinsko-ekonomskih veza", rekao je Sijarto na konferenciji za novinare u Palati Srbija posle sastanka s Dačićem.

On je istakao važnost bezbednog snabdevanja regiona energentima i kao glavni projekat za to naveo izgradnju cevovoda za ruski prirodni gas, Južnog toka.

"Projekat Južni tok je izložen kritikama, ali mi treba da ga realizujemo jer on omogućava bezbedno snabdevanje gasom", rekao je Sijarto.

Sličan stav iskazao je i Dačić, koji je rekao da je izgradnja Južnog toka u ekonomskom interesu Srbije, kako ne bi bila "zrtva" ukrajinskog konflikta.

"(Srbija i Madjarska) zajednički insistiraju da EU ima isti tretman prema svim projektima", rekao je Dačić.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić i Sijarto: Južni tok važan za region

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2014

Ministri spoljnih poslova Mađarske i Srbije Peter Sijarto i Ivica Dačić istakli su danas u Beogradu da je izgradnja gasovoda Južni tok važan projekat za bezbedno snabdevanje regiona energentima, a rekli su i da njihove dve zemlje nikada nisu imale bolje odnose..."Saradnja Srbije i Mađarske ima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.