Izvor: Blic, 16.Avg.2016, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drašković: Dačića pozvati na odgovornost zbog zloupotrebe Ministarstva

Vuk Drašković, predsednik SPO, smatra da bi ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića trebalo pozvati na odgovornost jer je "koristio zavaničan sajt ministarstva da rehabilituje politiku Slobodana Miloševića".

- Ne može i ne sme ministar spoljnih poslova na sjatu tog ministarstva objavljivati svoja privatna mišljenja o Miloševiću i njegovoj politici, uz uvredljive kvalifikacije lidera političkih stranaka u Srbiji koji se protive rehabilitaciji Miloševića i njegove >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << politike- kaže za “Blic” lider Srpskog pokreta obnove, koji je deo vladajuće koalicije.

Drašković je ocenio da međunarodna javnost takav stav ministra spoljnih poslova Srbije može da razume samo kao zvanični stav Vlade Srbije i novi smer spoljne politike države.

- Nedopustivo je koristiti Ministarstvo spoljnih poslova za plasiranje, nadam se privatnih, a ne državnih, stavova. Pa bi trebalo očekivati i pokretanje odgovornost ministra Dačića zbog grube zloupotrebe funkcije na kojoj se nalazi - poručio je Drašković.

Izjave Ivice Dačića o odgovornosti Slobodana Miloševića u ratu u Bosni i Hercegovini, kao i reakcije na kritike opozicionih političara ovih dana prenosilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.