Đukić-Dejanović: Žalim što mandat nisam dala Dačiću

Izvor: Kurir, 25.Jun.2012, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić-Dejanović: Žalim što mandat nisam dala Dačiću

Srbija bi imala vladu sam, dok sam bila vršilac dužnosti predsednika Srbije, mandat dala Ivici Dačiću, kaže potpredsednica SPS

BEOGRAD - Potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je danas da bi Srbija imala vladu da je ona, dok je bila vršilac dužnosti predsednika Srbije, mandat dala Ivici Dačiću. Na Forumu žena SPS beogradske opštine Stari >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << grad, Đukić-Dejanović je rekla da je pogrešila što premijerski mandat nije dala lideru socijalista između dva kruga predsedničkih izbora u maju, dok je još obavljala funkciju vršioca dužnosti predsednika Srbije.

"Za Srbiju je najgori ishod da ponovo idemo na izbore. Možda je neko za to jer misli da će ostvariti bolji rezultat", rekla je ona o pregovorima o novoj vladi posle parlamentarnih izbora održanih 6. maja. Đukić-Dejanović je istakla da se u javnosti stvara utisak da SPS koči pregovore o novoj vladi, ali je ukazala da to nije istina.

"Razgovore vode oni koji su dobili više glasova od nas, mi još nismo dobili mandat", rekla je ona aludirajući na Demokratsku stranku i Srpsku naprednu stranku koje u novom sazivu Skupštine imaju 73, odnosno 67 poslanika. "Dačiću se kaže da danas dođe, pa ga dva tri dana niko ne zove", rekla je Đukić-Dejanović govoreći o načinu na koji se vode pregovori o vladi.

Đukić-Dejanović nije isključila mogućnost da demokrate i naprednjaci formiraju vladu. Potpredsednica SPS je ranije danas novinarima rekla da su u pregovorima o vladi na potezu lideri demokrata i naprednjaka, Boris Tadić i Aleksandar Vučić, a ne socijalisti.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.