Đilas: Pošteno je da SPS kaže šta je problem

Izvor: Studio B, 27.Jun.2012, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Pošteno je da SPS kaže šta je problem

Zamenik predsednika Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je danas da je ta stranka "potrošila" 50 dana na formiranje vlasti sa SPS i da je pošteno i da je stvar pristojnosti da socijalisti kažu šta je problem.

"Pošteno je nakon četiri godine saradnje da SPS izađe pred javnost i pred DS sa zahtevom da Ivica Dačić bude premijer, pošteno je i da zahteva da se svi ekonomski resori prepuste na upravljanje Mlađanu Dinkiću, pa da onda svi zajedno znamo na >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << čemu smo", poručio je Đilas u pisanoj izjavi medijima.

On je primetio i da je jedina tema koja se provlači po medijima u poslednjih mesec dana navodna želja Dačića da bude premijer i ambicija Dinkića da preuzme kontrolu nad svim ekonomskim resorima u vladi i dodao da je, ako te ambicije nisu razlog neformiranja vlade i ako je do zastoja došlo krivicom DS-a, takođe stvar pristojnosti da se to jasno i glasno kaže.

Đilas je istakao da SPS ima pravo da raskine koalicioni dogovor, ali da nema pravo da optuži DS da je kriva za raskid tog sporazuma. "Kako god da se ovi pregovori završe, važno je za buduće procese u ovoj zemlji da se bude iskren, da se i biračima i koalicionim partnerima, budućim i prošlim jasno i glasno kaže istina", poručio je Đilas.

Podsećajući da su DS i SPS još 8. maja postigle dogovor i precizirale principe i program buduće vlade, Đilas je rekao da dogovora nema iako, kako je naveo, DS nije imala nijedan uslov osim odgovorne finansijske politike i odlučnosti u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

On je podsetio da je DS četiri godine bila pouzdan partner SPS-u u vlasti i da nijednog momenta nije prilikom formiranja nove vlasti insistirala na kadrovskim rešenjima, ali da uprkos tome - dogovora nema. "Umesto dogovora, u medijima se sve više spekuliše o vladi Tomislava Nikolića, Ivice Dačića, Mlađana Dinkića, Bogoljuba Karića i Velje Ilića i o funkcijama i podelama resora unutar te nove većine", konstatovao je Đilas, koji je i gradonačelnik Beograda.

On je dodao da pri tome niko ne pominje principe, program buduće vlade, niti se iko trudi da objasni kako se desilo da SPS i URS "prave tako oštar zaokret i formiraju vladu sa SNS".

Đilas u saopštenju podseća i da su naprednjaci u kampanji pominjali afere za koje su optuživali direktno Dačića.

On takođe navodi da je SNS od osnivanja stranke nazivala Dinkića "najvećom štetočinom i grobarom srpske ekonomije" i tvrdila da će ga po dolasku na vlast uhapsiti.

 
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Djilas pozvao SPS da javno zatraži mesto premijera

Izvor: Beta, 27.Jun.2012

BEOGRAD, 27. juna 2012. (Beta) - Zamenik predsednika Demokratske stranke Dragana Djilasa pozvao je u sredu Socijalističku partiju Srbije da javno zatraži mesto premijera za Ivicu Dačića i da je pošteno da se.

Nastavak na Beta...

Đilas: Neka Dačić traži premijersko mjesto

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jun.2012

BEOGRAD - Pošteno je, nakon četiri godine saradnje, da SPS izađe pred javnost i Demokratsku stranku /DS/, te da za Ivicu Dačića zahtijeva mjesto premijera i da se svi ekonomski resori prepuste na upravljanje Mlađanu Dinkiću, pa da onda svi zajedno znamo na čemu smo, izjavio je potpredsjednik...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Đilas ljut na SPS!

Izvor: Kurir, 28.Jun.2012, 07:02

Zamenik lidera Demokratske stranke poručio socijalistima da, ako hoće Dačića za premijera, to kažu jasno i glasno..BEOGRAD - Đilas ljut na socijaliste!..Pošto su pregovori DS-SPS na republičkom nivou upali u ćorsokak, sudeći po oštrim rečima koje je zamenik predsednika DS Dragan Đilas juče...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.