Dačić: Srbija neće nikada razgovarati o zahtevima koji sadrže priznavanje nezavisnosti Kosova

Izvor: SEEbiz.eu, 26.Okt.2016, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Srbija neće nikada razgovarati o zahtevima koji sadrže priznavanje nezavisnosti Kosova

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Beograd nikada neće razgovarati o najnovijim zahtevima predstavnice Prištine Edite Tahiri.

"To je spisak i fontana želja Tahiri i ona može da ih okači na oglasnu tablu kosovskog parlamenta", rekao je Dačić u Skupštini Srbije.

On je rekao da Srbija neće nikada razgovarati o zahtevima koji u sebi sadrže priznavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << nezavisnosti Kosova.

Prethodno je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio da bi sutra trebalo da bude održana sednica Vlade Srbije povodom, kako je rekao, "skandaloznih zahteva" koje je postavila Edita Tahiri.

Đurić je rekao za Pink da ti zahtevi znače da Priština odustaje od dijaloga s Beogradom, jer unapred zna da ih u Srbiji niko neće prihvatiti i da o tome neće imati s kim da razgovaraju.

Pojedini mediji preneli su da je delegacija Prištine predstavila nove uslove za dijalog s Beogradom u kojima se traže garancije EU da će članstvo Srbije u Uniji biti uslovljeno "priznavanjem države Kosovo".

Prema tim saznanjima, Priština traži uspostavljanje granice između "država Kosovo i Srbija", poštovanje susedstva, saradnju na poljima od interesa "za obe države", ratnu odštetu, a od EU garanciju da će članstvo Srbije u Uniji biti uslovljeno "priznavanjem države Kosovo".

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da je obavestio premijera Aleksandra Vučića o novim uslovima koje je za nastavak dijaloga postavila Priština.

Đurić je najavio da će sutra biti održana sednica vlade Srbije, posle koje će se vlada izjasniti o ovom izuzetno važnom pitanju.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.