Dačić: Rušenje vlade raznim izmišljenim aferama traje već godinama

Izvor: Blic, 01.Dec.2015, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Rušenje vlade raznim izmišljenim aferama traje već godinama

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas, govoreći o navodima da se u Srbiji sprema državni udar, da su pokušaji rušenja Vlade permanentni.

- To nije novo, urušavanje Vlade traje nekoliko godina, kroz razne izmišljene afere, ni jedna ne doživi epilog, tako i sa ovom aferom. Važno je da stabilnost nije ugrožena - kazao je Dačić gostujući na Radio-televiziji Srbije.

Dačić >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je naveo da je važno da se Ministarski savet OEBS-a održava u Beogradu i da to predstavlja sliku Srbije u svetu.

Dačić je rekao da će u Beogradu, od 2. do 4. decembra, boraviti 46 ministara spoljnih poslova i da će se oni sastati sa predsednikom Vlade i predsednikom Srbije, ali da će biti održani neki od najvažnijih pojedinačnih sastanaka svetskih zvaničnika.

Upitan o susretu ministra spoljnih poslova Turske i Rusije, Dačić je kazao da ne zna da li će se to dogoditi, ali da taj susret očekuje i dodao da je izvesno da će se sastati ministri Rusije i SAD, Sergej Lavrov i Džon Keri.

Upitan o navodima ambasadora Rusije u Srbije Aleksandra Čepurina da očekuje da OEBS obaranje ruskog aviona u Turskoj oceni kao “akt agresije”, Dačić je kazao da nema takve inicijative i da ako se ona pokrene sa tim mora da se saglasi i Turska, jer se odluke u OEBS-u donose konsenzusom.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dačić: Urušavanje vlade traje nekoliko godina

Izvor: B92, 01.Dec.2015

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas, govoreći o navodima da se u Srbiji sprema državni udar, da su pokušaji rušenja Vlade permanentni..."To nije novo, urušavanje vlade traje nekoliko godina, kroz razne izmišljene afere, nijedna ne doživi epilog, tako i sa ovom aferom. Važno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.