Dačić: Ankara da istraži i osudi ubistvo navijača

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Nov.2014, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Ankara da istraži i osudi ubistvo navijača

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Turska treba da istraži ubistvo srpskog navijača Marka Ivkovića u Istanbulu i da osudi taj zločin.

Dačić očekuje da ga njegov turski kolega za dan ili dva obavijesti o novim informacijama o istrazi.

"Ono što je važno jeste da se istraga provede do kraja i samim tim pokaže odnos turskih vlasti koje taj slučaj treba najooštrije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da osude", rekao je za TV "Pink" Dačić i naveo da je Srbija reagovala kao svaka država koja štit svoje interese.

Dačić smatra da je Turska napravila propust prilikom procjene rizika, te da nisu bile angažovane odgovarajuće policijske snage za obezbjeđenje košarkaške utakmice između "Crvene zvezde" i "Galatasaraja" odigrane u petak, 21. novembra, u Istanbulu.

"Od samog početka organizacija tog sportskog događaja u Turskoj bila je loša. Bili smo uključeni, jer smo imali zahtev od `Crvene zvezde` da se obezbede ulaznice. Upozoravali smo policiju i druge nadležne organe da može da dođe do incidentnih situacija. I, eto, desio se ovaj tragični događaj", rekao je Dačić.

On je naveo da je prethodno Srbija izrazila nezadovoljstvo tretmanom "Zvezdinih" navijača, imajući u vidu da su navijači turskog "Bešiktaša" bili nedavno u Srbiji, te da im je tada bila pružena potpuna zaštita i nije bilo nijednog incidenta.

Navijač "Crvene zvezde" Marko Ivković u petak, 21. novembra, izboden je nožem ispred hale "Abdi Ipekči" u Istanbulu u sukobu sa pristalicama "Galatasaraja" uoči meča dva tima u 6. kolu Evrolige.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.