Čavušoglu negira informacije o srpskim snajperistima

Izvor: RTS, 06.Feb.2016, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čavušoglu negira informacije o srpskim snajperistima

Šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu danas je, u susretu sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem, negirao postojanje službenih informacija o tome da snajperisti srpskog porekla pružaju podršku Kurdima, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.
Mevlut Čavušoglu, koji se sa Dačićem sastao na marginama neformalnog sastanka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << šefova diplomatija EU i zemalja kandidata, najavio je da će srpska strana biti blagovremeno obaveštena ukoliko tursko ministarstvo inostranih poslova dođe do drugačijih saznanja, dodaje se u saopštenju.

Turska štampa nedavno je pisala da su, navodno, srpski snajperisti angažovani na strani kurdske organizacije PKK i da su neki od njih zarobljeni na jugoistoku Turske.
Turski ministar unutrašnjih poslova Efkan Ala odbacio je početkom ove nedelje te tvrdnje.
Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je, na marginama tog skupa u Amsterdamu, razgovarao i sa šefom hrvatske diplomatije Mirom Kovačem.
Na sastanku sa novoizabranim hrvatskim ministrom zaključeno je da se nastave dalji razgovori o jačanju saradnje na bilateralnom i regionalom planu, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Negirane informacije o srpskim snajperistima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2016

Šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu danas je, u susretu sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem, negirao postojanje službenih informacija o tome da snajperisti srpskog porekla pružaju podršku Kurdima, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije...Čavušoglu, koji se sa Dačićem sastao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Turci "podvili rep": Nije bilo srpskih snajperista!

Izvor: Vesti-online.com, 06.Feb.2016

Turci su ipak morali da priznaju da je njihov napad na ruske saveznike, u ovom slučaju na Srbiju, bio samo još jedan "pucanj u prazno". Naime, šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu negirao je postojanje službenih informacija o tome da snajperisti srpskog porekla pružaju podršku Kurdima u borbama...

Nastavak na Vesti-online.com...

Čavušoglu: Nema informacija o srpskim snajperistima

Izvor: Vostok.rs, 07.Feb.2016, 10:39

07.02.2016. -..Šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu negirao je postojanje službenih informacija o tome da snajperisti srpskog porekla pružaju podršku Kurdima...Čavušoglu je to rekao u susretu sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije...Mevlut Čavušoglu,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.