Bata uz Dačića i u kolicima

Izvor: Vesti-online.com, 05.Sep.2015, 06:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bata uz Dačića i u kolicima

Socijalistička partija Srbije izabrala je novo partijsko rukovodstvo posle osam meseci iščekivanja da lider Ivica Dačić prelomi ko će mu u narednom periodu biti najbliži saradnici. Ovacijama i aplauzom članovi GO pozdravili su dolazak Bate Živojinovića. Legendarni glumac ponovo je član GO, a na sednicu je došao je u društvu supruge Lole i u kolicima s obzirom da je preživeo dva moždana udara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Na isti način, kooptiranjem, član GO postao je Nikola Šainović, bliski saradnik Slobodana Miloševića koji se vratio u zemlju posle 13 godina provedenih u zatvoru po presudi Haškog suda.

S obzirom da su u vrhu ostala ista lica, najveće iznenađenje na sednici Glavnog odbora SPS-a bio je Dačićev izbor da jedan od potpredsednika bude poznati istoričar Predrag Marković. Istoričar je Fejsbuku objasnio otkud on u SPS-u.

- Ima trenutaka kada politika više nije dnevna borba za vlast, već za opstanak zemlje. Tada bi trebalo da svi u njoj učestvuju. To se desilo pre 100 godina, kada su svi umni ljudi Srbije priskočili u pomoć, voleli Pašića ili ne, čak i zadrti republikanci - napisao je Marković.

Iako je dugo čekanje na izbor novog rukovodstva Dačić pravdao željom za reformama, desile su se kozmetičke novine jer su iste osobe manje-više ostale na funkcijama. Osim Markovića, za potpredsednike su izabrani Branko Ružić, Aleksandar Antić, Slavica Đukić Dejanović i Žarko Obradović.

Nova funkcija počasnog predsednika stranke dodeljena je Milutinu Mrkonjiću, dok je Dušan Bajatović ostao na čelu socijalista Vojvodine i biće kandidat za pokrajinskog premijera.

Dosadašnja šefica poslaničkog kluba Dijana Vukomanović sada je nova predsednica Izvršnog odbora. Za nove članove predsedništva izabrani su Vanja Vukić i Vladimir Zagrađanin, učesnik afere "Kofer" i Dačićev kum.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.