RTS: Hrvatska odblokirala pristupne pregovore; Zagreb demantuje

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Maj.2016, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTS: Hrvatska odblokirala pristupne pregovore; Zagreb demantuje

Hrvatska je pristala da se Srbiji otvori pregovaračko poglavlje 23 u pregovorima s Evropskom unijom, preneo je RTS nezvanična saznanja, ali je Hrvatska demantovala te navode.

RTS navodi da je Hrvatska, jedina zemlja Evropske unije koja nije bila saglasna da se to poglavlje otvori sledećeg meseca, dala pismenu saglasnost.

Navodi RTS-a da je Hrvatska odblokirala Poglavlje 23 su čista propaganda >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u svrhu dezinformisanja javnosti, rečeno je za regionalnu televiziju N1 u hrvatskom Ministarstvu spoljnih poslova.

Hrvatska dosad nije dala saglasnost za otvaranje poglavlja 23 u pregovorima Srbije i EU zbog regionalne nadležnosti srpskog suda za ratne zločine i zastupljenosti hrvatske manjine u parlamentu Srbije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatska odblokirala pregovore Srbije sa EU

Izvor: RTS, 26.Maj.2016

Kontroverzne informacije o promeni stava Hrvatske. RTS je iz kredibilnih izvora nezvanično saznao da je Zagreb dao pismenu saglasnost da Beograd otvori poglavlje 23 u pregovorima sa Evropskom unijom. Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske negiralo je potom da postoji takva vrsta saglasnosti....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.