Ukinuta presuda paorima iz Gakova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Mar.2016, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinuta presuda paorima iz Gakova

Petorici poljoprivrednika iz Gakova kod Sombora, koje je Prekršajni sud u Apatinu osudio na zatvorske kazne, ukinuta je presuda, saznaje RTV.

Apelacioni sud je u drugom stepenu ukinuo presudu paorima i vratio je Prekršajnom sudu u Apatinu na novo odlučivanje. Kako RTV saznaje, paorima će se ponovo suditi danas u 14 časova.

Dušan Batinić, Danilo Kričko, Vladimir Skrobonja, Đorđe Grahovac i Mane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Prica osuđeni su 19. marta, dan nakon hapšenja, na zatvorske kazne od 30 dana zbog remećenja javnog reda. Oni su 26 dana proveli na njivi u Gakovu i čuvali je od uzurpacije.

Nakon njihovog hapšenja reagovala je većina stranaka, kao i Pokrajinska vlada.

Liga socijaldemokrata Vojvodine tražila je vanredno zasedanje Skupštine Vojvodine, a Odbor za poljoprivredu pokrajinskog parlamenta prošle nedelje je predložio Pokrajinskoj vladi da razmotri najnovija dešavanja u vezi za uzurpacijom državnog poljoprivrednog zemljišta i da predloži vanredno zasedanje na tu temu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukinuta presuda poljoprivrednicima iz Gakova

Izvor: Beta, 28.Mar.2016

Drugostepeni sud ukinuo je presude petorici poljoprivrednika iz Gakova koji su nedavno osudjeni na zatvorske kazne i naložio novo sudjenje, potvrdio je danas agenciji Beta advokat poljoprivrednika Branimir Mitrović.Mitrović je objasnio da je Apelacioni sud u Novom Sadu u celosti ukinuo presudu i vratio...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.