Uhapšen albanski zločinac iz OVK

Izvor: Glas javnosti, 09.Maj.2010, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen albanski zločinac iz OVK

BEOGRAD - Euleks policija juče je u Prištini uhapsila albanskog teroristu Sabita Gecija! Fotografije zločinca - člana OVK  na kojima se vidi egzekucija srpskih civila i vojnika u više navrata objavljivane su u srpskim medijima. Trojica terorista sa oznakama OVK pozirali su pored svoje žrtve, muškarca sa crnim brkovima u kasnim pedesetim. Kako se ispostavilo, žrtva je Predrag Dragović, a ubica - Sabit Geci.

Na fotografiji objavljenoj u Kuriru 24. marta 2009. Rade Dragović >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << prepoznao je svog oca Predraga.

- Uzeo sam novine i pregledao ih. Oca sam prepoznao po bradi, nosu, ustima, brkovima i zalisku - rekao je Dragović na konferenciji za štampu koju je organizovalo srpsko Tužilaštvo za ratne zločine oko 10 dana po objavljivanju.

Fotografija je uvrštena u zvanični dokazni materijal tužilaštva. Posle godinu dana u sredu u Prištini jedan od zlikovaca uhapšen je i u pritvoru Euleksa čeka suđenje.

Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić kaže da tužilaštvo ne može da traži izručenje Gecija jer ne priznaju takozvani pravosudni sistem Kosova.

- Euleks sprovodi dalju istragu, operativno je tamošnje međunarodno veće za ratne zločine, a najvažnije je to što iza istrage stoje i EU i SAD, kao i posebna komisija u UN. Ohrabruje i to što je Iljir Meta, ministar pravde Albanije, najavio da će biti istraženi slučajevi ubistava i trgovine organima kidnapovanih Srba. Između ostalog, Gecija naše tužilaštvo tereti za trgovinu organima i za zločin u logoru kod mesta Likovac.

Rade Dragović je prvo od nas čuo da je Geci uhapšen:

- Hvala Bogu! Šta drugo da kažem. Kako se osećam? Ne znam ni sam, dobro je da su počeli barem nešto da rade. Ali teško da će biti pravde, teško da će ga stići zaslužena kazna za monstruozni zločin. Ako mu ne sude kod nas, nema ništa od svega - razočaran je Dragović.

Okružni sud u Mitrovici odredio je pritvor od 30 dana Sabitu Geciju zbog ratnih zločina koji su izvršeni od aprila do juna 1999. godine u nekim od kampova OVK u Albaniji.

G. J.

Za zlocine u "zutoj kuci" i trgovinu organima? Pa zar nije Natasa Kandic utvrdila da tako nesto ne postoji? Kao i da nije bilo logora za ne-Albance u Albaniji? Na osnovu te njene izjave se sada i normalizuju odnosi izmedju Srbije i Albanije! Mislim da bi trebalo da se sve NGO oglase povodom ovog nevidjenog krsenja prava jadnog Sabita Gecija, da se on pusti na slobodu uz izvinjenje, a da se u Beogradu (naravno u organizaciji NVO) pocne prikupljati novcana pomoc za Gecija. Jer hapsenjem on je sprecen da obavlja svoj posao cime je njegova porodica dovedena u tesku materijalnu situaciju. Kao i pomoc za sve one sitne dilere i narkomane koji su zbog ovog hapsenja privremeno ostali bez droge.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.