Suđenje po tužbi Andreja Vučcića protiv Asomakuma

Izvor: Blic, 13.Maj.2015, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje po tužbi Andreja Vučcića protiv Asomakuma

Sudjenje po tužbi Andreja Vučića, brata premijera Srbije, povodom nelegalnog osnivanja "fantomske" firme Asomakum, trebalo bi da bude nastavljeno danas u Privrednom sudu u Beogradu.

Andrej Vučić je podneo tužbu sudu kojom traži utvrdjivanje ništavnosti akta o osnivanju te firme jer je nastao korišćenjem falsifikata, odnosno osnovala ga je osoba koja je koristila njegovu falsifikovanu ličnu kartu.

On bi danas trebalo da pred sudom bude saslušan kao svedok u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tom postupku. U velikoj policijskoj akciji 10. aprila akciji uhapšeno je 11 osumnjičenih da su krađom identiteta osnovali sedam fantomskih firmi, medju kojima je i firma "Asomakum", registrovana na falsifikovanu ličnu kartu Andreja Vučića.

Osumnjičeni se terete za pranje novca, kao i zloupotrebu položaja odgovornog lica, kojima su državu oštetili za najmanje 300.000 evra.

Da je reč o falsifikatu utvrdjeno je grafološkim veštačenjem, što je ranije potvrdio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove rekao da su grafolozi "nepobitno utvrdili" da je falsifikovan potpis Andreja Vučića, ali i da postoji razlika u slici i serijskim brojevima na ličnoj karti.

Pitanje poslovanja tog preduzeća pokrenuo je prošle jeseni u Skupštini Srbije poslanik NS Zoran Živković.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Suđenje po tužbi Andreja Vučića protiv Asomakuma

Izvor: Blic, 13.Maj.2015

Suđenje po tužbi Andreja Vučića, brata premijera Srbije, povodom nelegalnog osnivanja "fantomske" firme Asomakum, trebalo bi da bude nastavljeno danas u Privrednom sudu u Beogradu...Andrej Vučić je podneo tužbu sudu kojom traži utvrđivanje ništavnosti akta o osnivanju te firme jer je nastao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.