Izvor: Blic, Beta, 06.Apr.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudije naložile da specijalisti pregledaju Šešelja

Sudsko veće Haškog tribunala naložilo je da optuženog Vojislava Šešelja pregledaju lekari specijalisti zbog "zdravstvenih problema povezanih sa jetrom".



U odluci, koju je potpisao predsedavajući sudija Žan-Klod Antoneti, potreba za detaljnim lekarskim pregledom zasnovana je na činjenici da je Šešelj na prošlonedeljnoj statusnoj konferenciji rekao da su analize njegove krvi pokazale loše rezultate u vezi sa radom jetre. Šešelj je tada rekao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u "dovoljno dobrom" zdravstenom stanju da nastavi da učestvuje u postupku i da to "ne može biti razlog za prekidanje suđenja".

On je, međutim, naznačio da je šest analiza njegove krvi, obavljenih od avgusta prošle godine, pokazalo "loše rezultate" u vezi sa jetrom, odnosno dvostruko povišeni nivo bilirubina.

"Pregled ultrazvukom pokazao je da imam veliku jetru, tako su mi lekari rekli, što samo po sebi ne mora ništa da znači", rekao je Šešelj.

Sudije su zatražile da im lekar sudskog pritvora u Sheveningenu do početka iduće sedmice podnese izveštaj o Šešeljevom zdravlju.

Veće je, pored toga, naložilo da Šešelja pregledaju lekari-specijalisti i da nalaze dostave Tribunalu "što je pre moguće, a najkasnije za 30 dana".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Hag: Šešelj mora kod specijaliste na pregled

Izvor: Mondo, 06.Apr.2009

Sudsko veće Haškog tribunala naložilo je da optuženog Vojislava Šešelja pregledaju lekari specijalisti zbog 'zdravstvenih problema povezanih sa jetrom'. Promenjen sudija koji je Šešelju sudio za nepoštovanje suda.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.