Studentima predstavljene tehnološke mogućnosti MUP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Mar.2015, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studentima predstavljene tehnološke mogućnosti MUP

Državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Nenad Borovčanin i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Slobodan Nedeljković prikazali su danas stipendistima Fonda za mlade talente tehnološke mogućnosti Sektora MUP za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije.

Radionici "Nove informaciono komunikacione tehnologije i njihova primena u MUP" prisustvovalo je više od 50 studenata iz zemlje i inostranstva, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta, a prenosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Tanjug.

"Ministarstvo omladine i sporta prepoznalo je neophodnost ostvarivanja kontinuiranog i sistematskog ulaganja u razvoj i uspostavljanje partnerskog odnosa mladih i države. Pokrenulo je inicijativu za realizaciju radionice za stipendiste Fonda za mlade talente u Sektoru za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije MUP-a", rekao je Borovčanin, a saopštilo Ministarstvo.

Nedeljković je rekao da će studenti imati priliku da vide neka rešenja iz oblasti elektronske uprave koja olakšavaju građanima rešavanje zakonskih obaveza na savremen i bezbedan način bez odlaska u policijske stanice, primenu veb aplikativnog razvoja i razvoja aplikacija na mobilnim uređajima za pristup podacima i informacijama koje se nalaze u evidencijama MUP-a.

Studentima su predstavljene i mogućnosti i servisi nacionalne radio mreže TETRA, kroz primere iz prakse u kojima je pružana podrška, u reagovanju u vanrednim i kriznim situacijama svim linija rada ministarstva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.