Srbin glavna karika za šverc kokaina u Evropu

Izvor: Blic, 16.Jan.2017, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbin glavna karika za šverc kokaina u Evropu

David Cufaj (24), koji je u petak uhapšen u prestonici Perua zbog šverca dve tone kokaina u Evropu, bio je glavna veza peruanskih narko-klanova sa evropskim poručiocima narkotika, pišu tamošnji mediji.

Šef grupe bio je uhapšeni Hoze Karlos Uljon Rohas (41), koji je gajio prijateljske veze sa Cufajem i angažovao ga za ovaj milionski posao.

Rohas je bio značajan igrač na tamošnjem tržištu, a internacionalnu grupu krijumčara vodio je najmanje dve godine. Osim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << što je predstavljao vezu sa Evropom, Cufaj je, ističu mediji, bio i glavni finansijer grupe.

Pretpostavlja se da je David ipak bio samo kanal kojim su druge, moćnije figure iz krimi sveta ulagale svoj novac u trgovinu drogom.

Rohas je, s druge strane, bio vlasnik kompanija koje su se bavile transportom i građevinarstvom, a koje je verovatno koristio za šverc droge.

Vrednost zaplenjenog kokaina je vrtoglavih 174 miliona dolara.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

ODAO GA DETALJ: Ovako je uhapšen srpski bokser

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2017, 08:59

Policija brzo reagovala..Srpski bokser David Cufaj (24) uhapšen je u Peruu kao jedan od osumnjičenih za šverc kokaina iz Južne Amerike u Evropu! Peruanski mediji označili su Cufaja kao glavnog finansijera narko-grupe koja je pokušala da prošvercuje dve tone kokaina u teglama sa šparglom...- Droga...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.