RIBAR PRONAŠAO DEO NATO BOMBE NA KORNATIMA

Izvor: Kurir, 07.Sep.2011, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIBAR PRONAŠAO DEO NATO BOMBE NA KORNATIMA

ZAGREB- Ribar sa ostrva Murter, pronašao je na severnoj strani ostrva Kornati ostatak NATO bombe, objavili su hrvatski mediji. Pronalazak bombe bacio je novo svetlo na teoriju ( da je njgove kolege ubila zaostala NATO bomba), koju je prvi izneo vatrogasac Frane Lučić, jedini preživeli tragedije u kojoj je 30. avgusta 2007 godine poginulo 12 vatrogasaca.

Lučić je rekao da je krivac za smrt njegovih kolega kasetna bomba CBU-87, koju su avioni NATO odbacili posle povratka >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << iz kampanje bombardovanja Srbije 1999. godine.

- Rane na telima vatrogasaca identične su bile, kao i rane žrtava posle dejstva kasetne avio bombe CBU-87 u Avganistanu, kazao je Lučić za jedne hrvatske dnevne novine.

Lučić se setio da se tragedija dogodila brzo i da je velika toplina spržila njegove kolege. On je tvrdio da i Ministarstvo odbrane Hrvatske može njegovu priču potvrditi, ali je ministar odbrane Davor Božinović na obeležavanju godišnjice smrti vatorgasaca tu priču negirao.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatske vatrogasce ubila NATO bomba namenjena Srbiji

Izvor: Press, 07.Sep.2011

Rešena misterija - Ribar sa Murtera na Kornatima pronašao ostatke NATO projektila i tako potvrdio teoriju da je 12 vatrogasaca pre četiri godine poginulo od bombe koju je 1999. avion ostavio na ostrvu, pošto je nije iskoristio u bombardovanju Srbije

Nastavak na Press...

PROJEKTIL NATO POBIO VATROGASCE?!

Izvor: Kurir, 08.Sep.2011, 08:22

SPLIT - Tragedija na Kornatima je i dalje misterija! Jedan ribar pronašao je metalne ostatke za koje se sumnja da su delovi NATO projektila koji je odbačen i aktiviran u moru nakon bombardovanja Srbije. To je..SPLIT - Tragedija na Kornatima je i dalje misterija!..Jedan ribar pronašao je metalne ostatke...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.