Pušten iz zatvora na sahranu ćerke

Izvor: Blic, 03.Jul.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pušten iz zatvora na sahranu ćerke

RUMA - Četrnaestogodišnja Dragana Šević iz Rume, koja je poginula u ponedeljak uveče na Starom rumskom groblju, kada je na nju pao krst s kapele, sahranjena je juče. Draganu su na poslednji put ispratili otac Đorđe Šević, koji je doveden iz zatvora gde je na izdržavanju kazne zbog otmice i ubistva muslimana iz Sjeverina 1992. godine, brojni rođaci, drugovi.



Draganin momak Igor Tanević (18), kome je krst pao na glavu i povredio ga, još je u kritičnom stanju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << On je na Odeljenju intenzivne nege Zdravstvenog centra u Sremskoj Mitrovici i još ne zna da je Dragana poginula.

Zatvoreni kovčeg sa telom nesretne devojčice bio je u kapeli na Starom rumskom groblju, kada je u 14 sati, u pratnji četvorice naoružanih stražara iz sremskomitrovačkog Kazneno-popravnog zavoda stigao njen otac Đorđe Šević.

- Otvorite kovčeg, dajte da mog anđela vidim poslednji put - zapomagao je Đorđe, ali mu to nije dozvoljeno zbog teških povreda glave njegove jedinice.

Rođaci kažu da je Đorđu samo njegova jedinica pružala utehu i nadu da izdrži zatvorske dane, a maštao je, kažu, da joj nakon izlaska iz kazamata, za godinu i po, nadoknadi izgubljene zajedničke trenutke.

- Ne možemo zamisliti da je nema, bila je prelepa i dobra, tek je završila OŠ „Dušan Jerković’’. Ovo je njena slika sa male mature. Imala je velike planove za budućnost, konkurisala je za Avio-tehničku školu u Beogradu, gde je na jesen planirala da se odseli i živi sa majkom. Unapred se radovala Igorovom rođendanskom slavlju, zakazanom za 4. juli u kafiću '’Paparaco’’ - kažu kroz plač njeni drugovi Kiza, Boba, Marko i Jelena.

U porodice Igora Tanevića, učenika Elektrotehničke škole u Rumi, kažu da je on, zbog teške povrede glave, još kritično, mada lekari očekuju pozitivan ishod.

- Posete nisu dozvoljene, a Lidija, Igorova majka, juče ga je obišla, na njegov osamnaesti rođendan. Kaže da stalno plače i pita za Draganu, on se još ne seća šta se tačno desilo. Kriju od njega da je poginula, rekli su mu da je u kritičnom stanju i da je u bolnici u Novom Sadu - priča Igorova baka Kaća.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ruma: Sahranjena Dragana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2008

RUMA - Dragana Šević, devojčica iz Rume koja je u noći između ponedeljka i utorka poginula kada joj je deo mermernog krsta sa vrha centralne kapele na Starom gradskom groblju pao na glavu, sahranjena je juče u prisustvu porodice i rodbine, brojnih nastavnika i drugova, komšija i više stotina...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.