Pronadjeno oružje zakopano 2000. ili 2001.

Izvor: S media, 19.Avg.2009, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronadjeno oružje zakopano 2000. ili 2001.

Ministar policije Ivica Dačih izjavio da je današnja akcija u selu Končulj u opštini Bujanovac, u okviru koje je policija u zakopanoj cisterni pronašla velike količine oružja i municije, okončana i da će doprineti stabilizaciji na jugu Srbije.

"Ova akcija će biti doprinos stabilizaciji političkih i bezbednosnih prilika u interesu svih gradjana na jugu Srbije, i Albanaca i Srba", rekao je Dačić.

Ministar je precizirao da je u metalnoj cisterni, koja je bila >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ukopana metar i po u zemlji, nadjen jedan bestrzajni top, tri minobacača 81 milimetar sa lafetom, šest ručnih bacača kao i tri poštolja za mitraljez 1,62 milimetra.

Dodao je da je pronadjeno i osam protivtenkovskih mina, 16 protivpešadijskih mina, 24 projektila za ručni bacač, 150 mina za minobacač, 139 ručnih bombi, 96.800 metaka kalibra 7,62 milimetara i 4.000 metaka kalibra 12,7 milimetara.

Dačić je ranije danas rekao da je akciju sprovela multietnička policija iz Bujanovca, u skladu sa njegovim dogovorom sa albanskim predsednicima opština sa juga Srbije da se u policijskim aktivnostima više angažuje multietnička policija na tom području.

Dačić je o akciji upoznao albanske lidere sa juga Srbije, predstavnike medjunarodne zajednice, kao i predstavnike Kfor-a, Unmik-a i Euleks-a na Kosovu i Metohiji, imajući u vidu da se lokacija na kojoj je cisterna zakopana, nalazi uz samu administrativnu liniju.

Oružje koje je danas otkriveno u ataru sela Končulj kod Bujanovca sakriveno je u podzemnom kontejneru verovatno tokom 2000. i 2001. godine, izjavio potpredsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Simo Gazikalović.

Policija iz Bujanovca je u zakopanoj cisterni za naftu pronašla velike količine oružja i minskoeksplozivnih sredstava, izmedju ostalog i 101.000 metaka, precizirao je Gazikalović.

"Tu nema akta terorizma, osim što vrsta i količina oružanja, mina, protivtenkovskih mina ukazuje da to nije lovačko naoružanje", rekao je Gazikalović.

On je dodao da u akciji nisu bile angažovane vanredne snage policije, niti Žandarmerije, kao i da akcija nije uznemirila lokalno stanovništvo.

Prema njegovim rečima, akciji su prisustvovali zamenik tužioca i istražni sudija iz Vranja, kao i predstavnici kancelarije OEBS-a, a svo nadjeno oružje je zaplenjeno i biće uskladišteno.

Istražni sudija Okružnog suda u Vranju Staniša Mihajlović potvrdio da je u cisterni nadjenoj u ataru sela Končulju pronadjena veća količina municije, automatskog i artiljerijskog naoružanja, uključujući i jedan bestrzajni top.



Mihajlović je u izjavi naveo da se skrivanje velike količine oružja i municije kvalifikuje kao krivično delo terorizma.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tekst protokola sa Euleksom usaglašen

Izvor: RTV Pink, 18.Avg.2009, 15:15

. . . Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je gotovo usaglašen tekst protokola o policijskoj saradnji sa misijom Euleks na Kosovu i Metohiji i da će u narednom periodu biti i potpisan.

Nastavak na RTV Pink...

Cisterna puna oružja

Izvor: Radio 021, 19.Avg.2009

Policija je u selu Končulj u opštini Bujanovac pronašla zakopanu cisternu za naftu u kojoj je bilo skriveno oružje. Istražni sudija u Vranju Staniša Mihajlović rekao je da je u cisterni pronađeno 100.000 metaka, od toga 4.000 za puškomitraljez, a ostalo za oružje kalibra 7,62 milimetara.

Nastavak na Radio 021...

Oružje skriveno u cisterni

Izvor: B92, 19.Avg.2009

Bujanovac, Beograd -- U Končulju, na jugu Srbije, policija je pronašla veliku količinu oružja. Ova akcija će doprineti stabilizaciji na jugu, kaže ministar policije Ivica Dačić...Policija je u selu Končulj u opštini Bujanovac zakopanoj u cisterni za naftu pronašla veliku količinu oružja,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.