MITO I NAMEŠTANJE TENDERA U VALJEVU Određen pritvor za sedmoro uhapšenih

Izvor: Blic, 23.Jun.2017, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MITO I NAMEŠTANJE TENDERA U VALJEVU Određen pritvor za sedmoro uhapšenih

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Valjevu odredio je pritvor načelniku Gradske uprave Aleksandru Vujić Subotiću (34), kao i još šestorici preksinoć uhapšenih u akciji policije i BIA.

Pored Vujić Subotića, u pritvoru su službenik Gradske uprave A.Đ. (34), R.Đ. (43) odgovorno lice SZTR “Fiskal“ Valjevo, B.S. (38) odgovorno lice radnje za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << popravku metalnih proizvoda, M.P. (46) odgovorno lice preduzeća “JAPI COM“ Novi Sad, M.V. (50) odgovorno lice preduzeća “PSC Vuković“ Šabac i A.P. (35) odgovorno lice GP „VA gradnja 2007“ Valjevo. Za sve njih je viši tužilac tražio određivanje pritvora zbog opasnosti ponavljanja krivičnog dela, mogućeg uticaja na svedoke i uznemirenja javnosti.

Izuzetak je jedino T.I. (28), pripravnica u Gradskoj upravi, koja je posle policijskog zadržavanja, pošto tužilac nije tražio pritvor, puštena da se brani sa slobode.

Funkcioner gradske vlasti, službenici uprave i preduzetnici uhapšeni su zbog sumnje da su primal i davali mito, zbog zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom, kao i falsifikovanje službene isprave. Oni se terete da su tokom ove godine u više navrata u postupku javnih nabavki čiji je naručilac Gradska uprava Valjevo, dogovarali tendere za nabavku vozila, auto sedišta za decu, servisiranje i nabavku fotokopir aparata i štampača, kao i kancelarijskog materijala.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pritvor do 30 dana za sedam osoba, osumnjičeni za nameštanje javnih nabavki

Izvor: Večernje novosti, 23.Jun.2017

Načelniku Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Valjeva Aleksandru Vujić Subotiću (34), određen je pritvor do 30 dana, osumnjičenom za primanje i davanje mita VALjEVO – Načelniku Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.