Karadžić bolestan, ročište odloženo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2011, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžić bolestan, ročište odloženo

HAG -

Nastavak suđenja Radovanu Karadžiću pred Haškim tribunalom odložen je danas, zato što se optuženi Karadžić ne oseća dobro.

Na kratkom zasedanju, predsedavajući sudija O Gon Kvon je rekao da će se strane ponovo okupiti u sudnici sutra ujutro.

Sudija Kvon kazao je da je pretresno veće obavešteno da Karadžiću nije dobro, ali nije govorio o detaljima.

Karadžićev pravni savetnik Piter Robinson, ni tužilac Alan Tiger nisu imali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ništa da dodaju.

Krajem prošle nedelje, Karadžić, koji se brani sam, tokom rasprave se požalio da mu je hladno, posle čega je, po nalogu sudija, temperatura u sudnici povišena.

Jutros je pretresno veće trebalo da sasluša iskaz Andraša Ridlmajera veštaka optužbe za verske i kulturne objekte uništene tokom rata u BiH. U toku je izvođenje dokaza o delu optužnice koji Karadžiću na teret stavlja genocid u Srebrenici u julu 1995. godine.

Karadžić je optužen i za progon Muslimana i Hrvata širom BiH, terorisanje stanovništva Sarajeva kampanjom artiljerijskih i snajperskih napada i uzimanje plavih šlemova za taoce, 1992-95.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Razbole se Karadžić

Izvor: Mondo, 05.Dec.2011

Nastavak suđenja Radovanu Karadžiću pred Haškim tribunalom odložen je danas, zato što se optuženi Karadžić ne oseća dobro.

Nastavak na Mondo...

Odloženo ročište na sudjenju Karadžiću

Izvor: NaDlanu.com, 05.Dec.2011

HAG, 5. decembra 2011. (Beta) - Nastavak sudjenja Radovanu Karadžiću pred Haškim tribunalom odložen je zato što se optuženi Karadžić ne oseća dobro... HAG, 5. decembra 2011. (Beta) - Nastavak sudjenja Radovanu Karadžiću pred Haškim tribunalom odložen je zato što se optuženi Karadžić ne...

Nastavak na NaDlanu.com...

Karadžić bolestan, odloženo suđenje

Izvor: B92, 05.Dec.2011

Hag -- Suđenje haškom optuženiku Radovanu Karadžiću nije održano jer se optuženi nije osećao dobro, izjavila je portparolka Haškog suda Nerma Jelačić...Jelačićeva kaže da je suđenje odloženo do sutra..."Pregledao ga je doktor u pritvorskoj jedinici, koji je obavestio sudsko veće uz saglasnost...

Nastavak na B92...

Otkazano suđenje zbog bolesti Karadžića

Izvor: S media, 06.Dec.2011, 11:55

Jutrošnje zasedanje Haškog tribunala u procesu bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću otkazano je zbog bolesti optuženog...Sudjenje Karadžiću juče nije bilo nastavljeno, a predsedavajući sudija O Gon Kvon rekao je da se Karadžić ne oseća dobro. Ročište koje je sudija Kvon...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.