Kamenovan autobus sa Srbima na Kosovu

Izvor: RTS, 24.Mar.2016, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamenovan autobus sa Srbima na Kosovu

Nepoznate osobe kamenovale su autobus sa Srbima u mestu Padalište, u opštini Istok. Povređenih nije bilo, ali je pričinjena materijalna šteta.
Incident se dogodio oko 17 časova kada je kamenovan autobus sa Srbima koji je prevozio 40 putnika i saobraćao na relaciji Beograd–Goraždevac.
Vlasnik auto-prevoznika "31. maj" Vesko Repanović >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izjavio je Tanjugu da nije bilo povređenih, da su na autobusu polomljena dva bočna stakla i da je slučaj prijavljen kosovskoj policiji.
Repanović je rekao da je autobus kamenovala nepoznata grupa ljudi koja se nalazila na jednom uzvišenju.
Autobus ovog preduzeća iz Osojana imao je kosovske registarske oznake.
Ragovala je Srpska lista koja je najoštrije osudila kamenovanje autobusa.
"Iako niko od putnika, na sreću nije povređen, kamenovanje autobusa samo zato što prevozi putnike koji su Srbi, još jedan je pokazatelj da za Srbe na KiM nema slobode kretanja", navodi u saopštenju Srpska lista.
Ovakvi incidenti su nedopustivi i pokazuju da na Kosovu i Metohiji nema osnovnih ljudskih prava i sloboda za pripadnike nealbanskih zajednica, piše u saopštenju koje je potpisao predsednik Srpke liste Slavko Simić.

Srpska lista apelovala je na kosovsku policiju da pronađe napadače na autobus srpskog prevoznika i kazni počinioce kako se ovakvi incidenti ne bi ponavljali u budućnosti.
 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KiM: Kamenovan autobus sa Srbima

Izvor: B92, 24.Mar.2016

Istok -- Nepoznate osobe kamenovale su autobus sa Srbima u mestu Padalište, opština Istok na KiM, a povređenih nije bilo ali je pričinjena materijalna šteta...Incident se dogodio oko 17 h kada je kamenovan autobus sa Srbima koji je prevozio 40 putnika i saobraćao na relaciji Beograd-Goraždevac...Vlasnik...

Nastavak na B92...

Kamenovan autobus sa Srbima na Kosovu

Izvor: Radio 021, 24.Mar.2016

Nepoznate osobe kamenovale su autobus sa Srbima u mestu Padalište, u opštini Istok...Povređenih nije bilo, ali je pričinjena materijalna šteta...Incident se dogodio oko 17 časova kada je kamenovan autobus sa Srbima koji je prevozio 40 putnika i saobraćao na relaciji Beograd-Goraždevac...Vlasnik...

Nastavak na Radio 021...

Kamenovan autobus sa Srbima

Izvor: Večernje novosti, 24.Mar.2016

Nepoznate osobe kamenovale su autobus sa Srbima na relaciji Beograd- Goraždevac. Incident se dogodio u četvrtak oko 17,00 sati u mestu Padalište, u opštini Istok. Po rečima Veska Repanovića, vlasnika autobusa, u vozilu je bilo 40 putnika od kojih na sreću niko nije povređen ali su na autobusu...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.