KIM radio: Rafal iz automatske puške na slavi u Mušutištu

Izvor: Blic, 28.Avg.2011, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KIM radio: Rafal iz automatske puške na slavi u Mušutištu

SUVA REKA - Dok su prognani Srbi iz sela Mušutišta danas, povodom praznika Uspenja presvete Bogorodice, bili na ruševinama ovog hrama iz neposredne blizine začuo se rafal iz automatske puške, saznaje KIM radio.

Ovu informaciju KIM radiju je potvrdio jedan od raseljenih Srba koji su danas posetili Mušutište, Milorad Arsić. Prema njegovim rečima, pre početka liturgije u neposrednoj blizini crkvenog dvorišta začula se rafalna paljba.

"Pre nego što je služba >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << počela, dok smo palili sveće iz pravca groblja koje se nalazi u neposrednoj blizini i koje smo takođe planirali da obiđemo začuo se rafalni pucanj. Policija je bila sa nama, jer smo mi tamo otišli sa pratnjom, ali oni na te pucnje nikako nisu odreagovali”, rekao je Arsić.

Portparol KPS za prizrenski region za KIM radio je rekao da nema informacije ni o kakvoj pucnjavi u Mušutištu.

Svi Srbi iz sela Mušutište u opštini Suva Reka proterani su u julu 1999. godine. Dolazak raseljenih u Mušutište obezbedilo je Ministarstvo za Kosovo.

Crkva Uspenja presvete Bogorodice u ovom selu podignuta je 1315. godine i minirana je odmah po dolasku snaga Kfora, prenosi KIM radio.

Povezane vesti: Trojica od šestorice suspendovanih Srba se vratila na posao Dvojici Srba oduzete nove vozačke dozvole na Kosovu Oteto sedam estonskih turista u Libanu Protest građana zbog akcija kosovske policije Na severu Kosova dva vozila zapaljena, jedno oštećeno

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovo: Rafal na slavi u Mušutištu

Izvor: S media, 28.Avg.2011

Dok su prognani Srbi iz sela Mušutišta danas povodom praznika Uspenja Presvete Bogorodice bili na ruševinama ovog hrama iz neposredne blizine začuo se rafal iz automatske puške. ..U blizini ruševinama hrama Uspenja Presvete Bogorodiceovog, koji su prognani Srbi iz sela Mušutišta danas obišli...

Nastavak na S media...

KPS: Nije bilo pucnjave u Mušutištu

Izvor: Mondo, 29.Avg.2011, 11:36

Kosovska policija demantovala je da se tokom posete grupe Srba selu Mušutište kod Suve Reke čula pucnjava iz automatskog oružja u vreme pravoslavnog obreda povodom praznika Uspenja Presvete Bogorodice na ruševinama istoimenog hrama.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.