Jovanović: Smanjen broj saobraćajnih nesreća

Izvor: Blic, 06.Jun.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Smanjen broj saobraćajnih nesreća

Načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije Stojadin Jovanović izjavio je danas da je za dva do tri odsto smanjen broj saobraćajnih nesreća u prvih pet meseci ove godine, u odnosu na isti period lane.

Jovanović je rekao novinarima da je za šest odsto smanjen broj povređenih, a za 14 odsto broj poginulih u saobraćajnim nesrećama u periodu januar-maj 2008. godine, u odnosu na isti period prethodne godine.

Velika brzina jedan je od glavnih uzroka saobraćajnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nezgoda, kazao je on, precizirajući da je do trećine udesa došlo zbog neprilagođene brzine uslovima puta.

Jovanović je, u pauzi međunarodne konferencije o bezbednosti u drumskom saobraćaju, najavio pojačane kontrole uoči predstojeće letnje sezone.

Ministar za infrastrukturu Velimir Ilić je rekao da je saniran veliki broj "crnih tačaka" za saobraćaj u Srbiji, najavljujući da će to isto biti uskoro učinjeno i sa "crnom tačkom kod Stopanje".

Ilić je ocenio da bi se izgradnjom obilaznica oko Beograda, ali i drugih mesta u Srbiji, omogućilo izmeštanje saobraćaja iz gradskih zona i time stvorili mnogo bolji uslovi za nesmetanu voznju i bezbednost.

Međunarodna organizacija za prevenciju u drumskom saobraćaju osnovana je 1959. godine, kako bi promovisala saradnju državnih institucija koje se bave pitanjima bezbednosti na putevima.

Ta organizacija ima konsultativni status u UN i Evropskoj konferenciji ministara saobraćaja, a zasedanje u Beogradu održava se posle 36 godina.

U radu skupa učestvuju predstavnici Holandije,Finske, Slovenije, Portugalije, Španije, Italije, Švajcarske, Tunisa, Češke, Nigertije, Ukrajine, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Mađarske, Kine, Benina, Farskih ostrva i BiH.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brzina najčešće uzrok nesreća

Izvor: B92, 06.Jun.2008

Beograd -- Načelnik Uprave saobraćajne policije Stojadin Jovanović kaže da je najčešći uzrok nesreća na srpskim putevima neprilagođena brzina... Jovanović je na skupštini Međunarodne organizacije za prevenciju u drumskom saobraćaju naveo da se jedna trećina nesreća događa zbog neprilagođene...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.