HADŽIĆ ODBIO DA SE IZJASNI O OPTUŽNICI

Izvor: Kurir, 25.Jul.2011, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HADŽIĆ ODBIO DA SE IZJASNI O OPTUŽNICI

HAG - Bivši vođa Srba u Hrvatskoj Goran Hadžić odbio je danas u prvom pojavljivanju pred Haškim tribunalom da se izjasni o krivici po 14 tačaka optužnice koja ga tereti za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj u periodu od 1991. do 1993. godine.

Hadžićev privremeni advokat Vladimir Petrović je sudiji O-Gon Kvonu rekao da njegov klijent želi da iskoristi svoje pravo da odloži izjašnjavanje o krivici za mesec dana, dok ne imenuje stalnog branioca.

Tužilaštvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je u petak zatražilo izmenu optužnice od 14 tačaka tako da Hadžić bude terećen za razdoblje od avgusta 1991. do kraja 1993. godine, umesto do juna 1992. godine, kako je bilo navedeno u prvobitnoj optužnici objavljenoj 2004. godine.

U vreme obuhvaćeno optužnicom Hadžić je bio premijer SAO Slavonija, Baranja i zapadni Srem, a kasnije i predsednik samoproglašene Republike Srpske Krajine.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hadžić tražio odlaganje izjašnjavanja o krivici

Izvor: Politika, 25.Jul.2011

Optuženi iskoristio pravo na odlaganje rasprave dok ne imenuje stalnog branioca pred Haškim tribunalom..Goran Hadžić, bivši predsednik RSK i poslednji haški optuženik, odbio je da se u svom prvom pojavljivanju pred Haškim tribunalom izjasni o krivici, već je tražio odlaganje za mesec dana....

Nastavak na Politika...

Hadžić odbio da se izjasni

Izvor: Mondo, 25.Jul.2011

Bivši vođa Srba u Hrvatskoj Goran Hadžić odbio je danas u prvom pojavljivanju pred Tribunalom u Hagu da se izjasni o krivici po 14 tačaka optužnice za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj od 1991. do 1993. godine.

Nastavak na Mondo...

HADŽIĆ ODBIO DA SE IZJASNI O KRIVICI

Izvor: Kurir, 25.Jul.2011

HAG - Bivši vođa Srba u Hrvatskoj Goran Hadžić odbio je danas u prvom pojavljivanju pred Haškim tribunalom da se izjasni o krivici po 14 tačaka optužnice koja ga tereti za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj u periodu od 1991. do 1993. godine...Hadžićev privremeni advokat Vladimir Petrović je...

Nastavak na Kurir...

Hadžić odbio da se izjasni o krivici

Izvor: Press, 25.Jul.2011

Poslednji haški optuženik Goran Hadžić odbio je juče, u prvom pojavljivanju pred Haškim tribunalom koje je trajalo manje od 20 minuta, da se izjasni o krivici po 14 tačaka optužnice koja ga tereti za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj u periodu od 1991. do 1993. godine. Hadžić je odložio izjašnjavanje...

Nastavak na Press...

Goran Hadžić. Poslednje suđenje Međunarodnog tribunala?

Izvor: Vostok.rs, 26.Jul.2011, 14:15

26.07.2011. -..U ponedeljak na prvom službenom zasedanju Međunarodnog tribunala bivši lider hrvatskih Srba Goran Hadžić, optužen po 14 tačaka za razne zločine, izvršene od avgusta 1991. do kraja 1993. godine, iskoristio je pravo na 30-dnevno odlaganje za odgovor na pitanje da li priznaje svoju...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.