Dačić: Uhapšena osmočlana grupa, trojica u bekstvu

Izvor: Blic, 01.Apr.2011, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Uhapšena osmočlana grupa, trojica u bekstvu

BEOGRAD - Pripadnici Beogradske policije, Uprave kriminalističke policije MUP-a i Specijalne antiterorističke jedinice uhapsili su osmočlanu kriminalnu grupu koja se tereti za više krivičnih dela, dok se za trojicom članova te grupe intenzivno traga, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Grupa je osumnjičena da je opljačkala vozilo firme "Sekuritas" i tom prilikom ukrala više od 83 miliona dinara, saopšteno je danas.

Kako se navodi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uhapšeni su Novica Eleka (30), Ivan Jurak (35), Bogdan Restović (22), Miloš Marković (33), Petar Obradović (31), Boris Polić (28), Nenad Grčić (32) i Senad Denaj (33), svi iz Beograda, dok se za Urošem Petrovićem (29), Nenadom Kurilom (25) i Aleksandrom Bulajićem (33) traga.

Oni su osumnjičeni za više krivičnih dela: razbojništvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i prodaja oružja i eksploziva, neovlašćeno korišćenje tudjeg vozila, kradja, neovlašćena proizvodnja, držanje i prodaja droge.

Osmoro uhapšenih su 10. marta od radnika fizičko-tehničkog obezbeđenja firme "Sekuritas" ukrali više od 83 miliona dinara koje je ova firma prevozila za Univerzal banku.

"Oni su vozilom na kojem je bilo upaljeno rotaciono svetlo, preprečili put vozilima 'Sekuritas', dok su drugim vozilom blokirali saobraćaj, a potom uz pretnju automatskim oružjem oduzeli od obezbedjenja novac. Nakon toga su se udaljili u pravcu železničke stanice Prokop, gde su oba automobila zapalili, a potom pobegli", navodi se u saopštenju.

Ista grupa je osumnjičena da je, kako navodi policija, u januaru od ovog preduzeća ukrala 23 miliona dinara, tako što su presreli transportno vozilo i uz pretnju oružjem i upotrebu sile, uzeli pet vreća sa novcem, a vozilo korišćeno u izvršenju ovog dela, zapalili i pobegli.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu.

Akcija u toku

Dačić je ranije danas izjavio da je još u toku akcija hapšenje osumnjičenih za pljačku transporta novca kada je pre 20 dana oteto oko 1,2 miliona evra u Ustaničkoj ulici u Beogradu.

"Izvođenje cele akcije je u toku, tako da ne bih komentarisao detalje, naročito što se još ispituju veze i i utvrđuju neophodni dokazi", rekao je Dačić i dodao da će policija izdati saopštenje kada akcije bude gotova.

On je naveo da je ta akcija morala da bude izvršena i malo ranije nego što je trebalo zbog toga da ne bi ta grupa, zbog celog sistema uspostavljenog na njenom praćenju eventualno došla do otkrivanja toga da su otkriveni.

Povezane vesti: Uhapšeni pljačkaši transporta novca kod Bokeljske petlje Uhapšeno sedmoro zbog utaje poreza Opljačkao 25 radnji Pljačku 800.000 evra izveli banditi sa ratnim iskustvom Valjevo: Uhapšen zbog 29 krađa

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšena osmočlana grupa, trojica u bekstvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2011

BEOGRAD -..Pripadnici Beogradske policije, Uprave kriminalističke policije MUP-a i Specijalne antiterorističke jedinice uhapsili su osmočlanu kriminalnu grupu koja se tereti za više krivičnih dela, dok se za trojicom članova te grupe intenzivno traga, rekao je Tanjugu ministar unutrašnjih poslova...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Među uhapšenima bivši telohranitelj Čedomira Jovanovića

Izvor: Radio 021, 01.Apr.2011

Pripadnici Beogradske policije, Uprave kriminalističke policije MUP-a i Specijalne antiterorističke jedinice uhapsili su osmočlanu kriminalnu grupu koja se tereti za više krivičnih dela, dok se za trojicom članova te grupe intenzivno traga.

Nastavak na Radio 021...

OSMOČLANA GRUPA ODRADILA PLJAČKU VEKA

Izvor: Kurir, 02.Apr.2011, 00:02

Uhapšeni su osumnjičeni da su od radnika fizičko-tehničkog obezbeđenja ""Securitas Services" oduzelI više od 83 miliona dinara u Ustaničkoj ulici..BEOGRAD - Pripadnici Beogradske policije, Uprave kriminalističke policije MUP-a i Specijalne antiterorističke jedinice uhapsili su osmočlanu kriminalnu...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.