Čeh sa srpskim pasošem spremao ubistvo biznismena

Izvor: Kurir, 28.Maj.2015, 07:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeh sa srpskim pasošem spremao ubistvo biznismena

Sumnja se da je obračun trebalo da bude nastavak mafijaškog rata u kojem je u Beogradu likvidiran Goran Radoman

KOTOR - Gregori Stajls, kod koga su pronađeni pasoši Srbije i Južnoafričke Republike, uhapšen je u akciji crnogorske policije zbog sumnje da je planirao likvidaciju budvanskog kontroverznog biznismena Gorana Đuričkovića, inače kuma nedavno ubijenog crnogorskog poslanika Saše Markovića.

Drugi uhapšeni, prema nezvaničnim informacijama, Podgoričanin >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je Aleksandar Marković.

Priznao sve

- Proverava se identitet Stajlsa jer su isprave koje su kod njega pronađene najverovatnije falsifikovane. Na saslušanju u tužilaštvu on je priznao da je planirao da ubije Đuričkovića i tvrdio da je zapravo Čeh, a ne Srbin - kaže izvor iz istrage.

Hapšenjem dvojice osumnjičenih, crnogorska policija je u poslednjem trenutku sprečila atentat na Đuričkovića, koji inače živi na relaciji Beograd - Budva. On je bio dobar prijatelj Gorana Radomana (37), koji je u februaru ubijen ispred lifta podzemne garaže zgrade u Ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu.

- Sprečen je nastavak međunarodnog kriminalnog obračuna narko-kartela, koji je počeo još u Valensiji 2014, kad je nestao tovar od 300 kilograma kokaina - preneli su crnogorski mediji.

Osveta zbog kokaina

Upravo u osveti, zbog nestanka tovara kokaina, navodno se krije i motiv ubistva Radomana. Prema nezvaničnim informacijama, članovi kriminalnog klana posumnjali su da je on sakrio drogu.

- Radoman se iz Južne Amerike vratio u januaru, mesec dana pre nego što je ubijen. Međutim, s porodicom se iz Crne Gore sklonio u Beograd jer se plašio da bi upravo tamo mogao da bude likvidiran - navode sagovornici iz istrage.

Pre Radomanove likvidacije u Beogradu, zbog krađe tovara kokaina krajem novembra prošle godine u Valensiji na meti snajperiste bila su trojica državljana Srbije. Sva trojica su ranjena.

(J. S.)

Profesionalac

UPOZNALI SE U LEGIJI STRANACA

Crnogorska policija je Stajlsa, za kog se proverava da li je državljanin Srbije ili Češke, uhapsila u kući u Budvi i kod njega pronašla tri falsifikovana pasoša, kao i oružje za izvršenje krivičnog dela. Prema nezvaničnim informacijama, on je priznao da je saučesnika Aleksandra Markovića upoznao u Legiji stranaca.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.