Mišel Kamilo je prva zvezda jubilarnog Beogradskog džez festivala

Izvor: Blic, 29.Avg.2014, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mišel Kamilo je prva zvezda jubilarnog Beogradskog džez festivala

Svečano zatvaranje jubilarnog Beogradskog džez festivala biće (na istom mestu na kome je festival i počeo 1971. godine) u Domu sindikata, 27. oktobra 2014. uz najvećeg pijanistu latino džeza, Mišela Kamila i njegov Trio.

Pijanista i kompozitor Mišel Kamilo je rođen u Santo Domingu, Dominikanska Republika, 1954. godine. Kad je u pitanju klavirska muzika, svakako se radi o najvećem latino-džez muzičaru i kompozitoru današnjice, koji se razvijao pod uticajem Kit Džereta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Oskar Pitersona i Bil Evansa, a prve uspehe doživeo kao član čuvenih orkestara Tito Puentea i Pakito D’ Rivere, pre nego što je neverovatnu svetsku slavu stekao kao solo umetnik.

Kamilo je danas najvirtuozniji pijanista na svetu, uključujući i klasičare. Tako atraktivno, brzo, žestoko i strastveno niko ne svira. U svojoj umetnosti Kamilo vešto spaja čisti džez i latinoameričku muziku. Njegovo gostovanje biće posebno atraktivno profesionalnim muzičarima, džezerima i klasičarima, zbog ekspresivnog pristupa instrumentu.

Na blagajni Doma omladine Beograda i preko Eventim mreže do srede 3. septembra još uvek je dostupan ograničen broj kompleta ulaznica za glavni program (najmanje 8 koncerata u 4 večeri), po ceni od 2.900 dinara.

Od 3.septembra će nova cena kompleta ulaznica iznositi 3.300 dinara.

Uskoro će biti objavljen kompletan program 30. Beogradskog džez festivala, kada će biti više informacija o prodaji pojedinačnih ulaznica.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mišel Kamilo na 30. Beogradskom džez festivalu

Izvor: B92, 29.Avg.2014

Svečano zatvaranje jubilarnog Beogradskog džez festivala biće na istom mestu na kome je festival i počeo 1971. godine - u Domu sindikata a zatvoriće ga 27. oktobra jedan od najvećih pijanista latino džeza Mišel Kamilo (Michel Camilo) i njegov Trio...Na Blagajni Doma omladine Beograda i preko...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.