Google update koji će “pojesti” milione malih preduzeća

Izvor: ZaštitaPodataka.com, 21.Apr.2015, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google update koji će “pojesti” milione malih preduzeća

U utorak, 21. aprila, Google pravi veliki update na svom algoritmu za pretraživanje sa mobilnih uređaja. Ovaj Google update će promeniti redosled kojim su sajtovi rangirani kada korisnik pretražuje nešto sa svog mobilnog telefona ili tableta.

Algoritam će početi da favorizuje mobile-friendly sajtove (sa velikim tekstom, linkovima jednostavnim za “klik” i responsive temom – koja se adptira u odnosu na veličinu ekrana uređaja koji koristite) i daće >> Pročitaj celu vest na sajtu ZaštitaPodataka.com << im bolje rangiranje prelikom pretrage. Sajtovi koji nisu mobile-friendly će biti degradirani.

Oko 60% onlajn saobraćaja sada dolazi sa mobilnih uređaja i Google želi da korisnici imaju dobro iskustvo kada kliknu na neki link.

21. aprila će mnogo malih preduzeća biti zaista iznenađeno jer će broj posetilaca na njihovim sajtovima znatno opasti. Ovaj update će uticati na milione sajtova na Internetu i zbog toga je nazvan Mobilegeddon.

Google je uvek zahtevao relevantnost sadržaja i generalno isticao sadržaj kao najvažniji kriterijum. Sada se njihov stav malo promenio. Navode da je sadržaj i dalje izuzetno važan, ali i korisničko iskustvo. Nije dovoljno da imate samo kvalitetan sadržaj – “Ako ljudi dolaze na vaš sajt na kome ima dosta sadržaja, ali on nije čitljiv, to nije dobro.”

Mali biznisi ipak nisu jedini na koje će uticati ovaj Google update. Marketing istraživanje od prošle nedelje da je utvrdilo da će gomila velikih brendova, kao što su American Apparel, The Daili Mail, i Rianair, svi biti pogođeni promenomu algoritmu, ukoliko ne ažuriraju svoje sajtove.

Da li je vaš sajt mobile-friendly? Ako nije, požurite da vas Google ne bi “proterao” sa svoje pretrage. Istina je da živimo na Balkanu i da svemu treba vremena da dođe do nas, ali da li ste spremni da rizikujete?

Hvala vam što čitate naš blog! Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa najnovijim vestima iz sveta zaštite podataka.

Nastavak na ZaštitaPodataka.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ZaštitaPodataka.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ZaštitaPodataka.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.