Hag oslobodio Karadžića optužbi za Vlasenicu

Izvor: BKTV News, 22.Avg.2014, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hag oslobodio Karadžića optužbi za Vlasenicu

Haško tužilaštvo iz optužnice protiv bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića povlači deo koji se odnosi na Vlasenicu.

Tužilaštvo je, u podnesku upućenom sudskom veću, navelo da nije predstavilo dokaze u vezi sa zatočeničkom jedinicom u opštini Vlasenica i da stoga povlači optužbe za Vlasenicu.
Karadžić je pred Haškim sudom optužen za genocid, zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja tokom sukoba u BiH >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << od 1992. do 1995. godine.
Uhapšen je u julu 2008. godine, a suđenje mu je počelo u oktobru 2009. godine.
Iznošenje završnih reči u prvostepenom postupku predviđeno je za septembar i oktobar ove godine. Karadžić se sam brani pred Tribunalom.
Izvor: tanjug.rs
The post Hag oslobodio Karadžića optužbi za Vlasenicu appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.