Hag: Uskoro presuda u sporu SRB-HR

Izvor: B92, 01.Nov.2014, 01:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hag: Uskoro presuda u sporu SRB-HR

Predsednik Međunarodnog suda pravde u Hagu Peter Tomka najavio da će presuda u sporu po tužbi Hrvatske i protivtužbi Srbije za genocid biti doneta pre februara.

U ferbruaru bi trebalo da bude obnovljeno sudsko veće.

Tomka je, podnoseći godišnji izveštaj o radu u Generalnoj skupštini UN, rekao da će presuda biti doneta pre nego što u februaru bude zamenjena trećina sudija u okviru redovnog trogodišnjeg obnavljanja sudskog veća, piše Politika.

Sudija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je, podsetivši da je u martu u sudu održana javna rasprava tokom koje su se Hrvatska i Srbija pozivale na kršenje Konvencije o sprečavanju i kažnjavanju genocida, naveo da se sada raspravlja o ovom slučaju i da je u toku rad na izradi presude.

Glavna javna rasprava u Hagu po tužbi koju je Hrvatska podnela protiv SRJ 1999. i protivtužbi kojom je 2010. uzvratila Srbija kao pravna naslednica SRJ, održana je od 3. marta do 1. aprila ove godine.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hag: Uskoro presuda u sporu SRB-HR

Izvor: B92, 01.Nov.2014

Presuda u sporu po tužbi Hrvatske i protivtužbi Srbije za genocid biće doneta pre nego što u februaru bude obnovljeno sudsko veće. To je u u Generalnoj skupštini UN najavio predsednik Međunarodnog suda pravde u Hagu Peter Tomka.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.