Antić putuje u Hag

Izvor: Akter, 19.Maj.2015, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić putuje u Hag

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, učestvovaće na Ministarskoj konferenciji o Međunarodnoj energetskoj povelji koja će u sredu i četvrtak biti održana u Hagu, saopšteno je iz Vlade.

Antić će potpisati Međunarodnu energetsku povelju, koju su do sada potpisale 64 strane, uključujući države, ali i organizacije kao što su EU i Euratom.

Savezna Republika Jugoslavija je pristupila Evropskoj energetskoj povelji 2001. godine, a ministar spoljnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << poslova Srbije je 23. decembra 2008. potpisao izjavu kojom

je Srbija pristupila Evropskoj Energetskoj povelji i na taj način stekla status posmatrača u Procesu energetske povelje.

Novim potpisivanjem, Srbija će zadržati status posmatrača.

Status punopravnog člana se stiče potpisivanjem Ugovora o Energetskoj povelji, koji je, za razliku od Povelje, pravno obavezujući.

Imajući u vidu sve prednosti punopravnog članstva u Energetskoj povelji kao i da je Srbija na putu pridruživanja Evropskoj uniji, i Srbija će u narednom periodu preduzeti

aktivnosti u cilju potpisivanja Ugovora o Energetskoj povelji.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Srbija potpisala Međunarodnu energetsku povelju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2015, 06:11

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić potpisao je danas u Hagu Međunarodnu energetsku povelju, koja će omogućiti realizaciju multilateralnih i regionalnih energetskih projekata..."Srbija, zajedno sa jos 65 država Evrope, Amerike, Afrike i Azije, potpisala Međunarodnu energetsku povelju",...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.