Tači otkrio šta će u Briselu tražiti od Srbije

Izvor: B92, 24.Jan.2017, 00:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači otkrio šta će u Briselu tražiti od Srbije

Priština -- Kosovski predsednik Hašim Tači je izjavio da će u Briselu tražiti od Srbije povlačenje svih međunarodnih naloga za hapšenje bivših pripadnika OVK.

Tači je to rekao u intervjuu za televiziju "Dukađini", prenosi prištinska "Gazeta ekspres".

On je ranije, uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, za "Radio Slobodna Evropa" izjavio da je došlo vreme da se otvori poslednje poglavlje u dijalogu Beograda i Prištine, a kao najbolje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << moguće rešenje naveo to da Srbija prizna kosovsku nezavisnost.

U Briselu će sutra biti održana nova runda dijaloga Beograda i Prištine, kojoj će, pored premijera Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Ise Mustafe, prisustvovati i predsednik Srbije Tomislav Nikolić i kosovski predsednik Hašim Tači.

Brisel pozdravlja dolazak predstavnika Beograda i Prištine na najvišem nivou, na sastanak u utorak, izjavila je portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić, ocenivši da razvoj situacije poslednjih dana naglašava potrebu za pojačanom opredeljenošću i angažovanjem obe strane.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Tražiću povlačenje poternica za pripadnicima OVK

Izvor: RTS, 24.Jan.2017

Kosovski predsednik Hašim Tači tvrdi da će tokom sutrašnjeg dijaloga na visokom nivou Beograda i Prištine u Briselu tražiti od Srbije povlačenje svih međunarodnih naloga za hapšenje bivših pripadnika OVK. . Tači...

Nastavak na RTS...

Barsa i Rakitić - Bliži se rasplet! Hrvat otkrio svoju želju!

Izvor: Sportske.net, 24.Jan.2017

Hrvatski reprezentativac progovorio o svom statusu u slavnom klubu. Pregovori u toku...U poslednje vreme sve više se spekuliše o daljem statusu Ivana Rakitića i njegovom eventualnom odlasku iz Barselone. Poslednjih meseci mediji su ga povezivali sa Juventusom i Mančester Sitijem, ali on ima drugačije...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.