Stigao drugi Komacu bager za Rudnik bakra Majdanpek

Izvor: TimockeVesti.net, 15.Sep.2012, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigao drugi "Komacu" bager za Rudnik bakra Majdanpek

U RBM stigao drugi veliki "Komacu" bager. - Uskoro se otvara novo radilište "Istok" na Jućnom reviru u Majdanpeku. - Montaža završena u najkraćem roku tik pored budućeg kopa.
U nepune dve godine rudari na površinskom kopu Rudnika bakra Majdanpek dobili su i drugi veliki hidraulični „Komacu“ bager iz klase najvećih u Evropi. Bager je snažan i brz, sa motorom snage 1,3 megavata i kašikom zapremine 22 kubnih metara, odnosno 50 tona materijala i godišnje može da utovari i 14 >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << miliona tona iskopina, čak i one koje nisu minirane, tako da u pravom smislu predstavlja veliki adut pred otvaranje novog radilišta – Istok na Južnom reviru. Delovi bagera stigli su iz Nemačke, ali se na njih čekalo prilično dugo, delom i zbog niskog vodostaja Dunava, tako da je tek početkom septembra počela doprema pojedinačnih delova, teških i do 60 tona. Montaža bagera završena je za svega nekoliko dana, u neposrednoj blizini radilišta na kopu koje će ova mašina otvoriti.

Autor: Silvija Vukašinović


www.rtvbor.rs

Nastavak na TimockeVesti.net...






Povezane vesti

Proizvodnja u RTB-u Bor povećana za petinu

Izvor: TimockeVesti.net, 16.Sep.2012, 00:42

Za osam meseci ove godine radnici RTB-a Bor povećali proizvodnju za 20 odsto. - 2.000 tona katodnog bakra više u odnosu na isti period prošle godine. - Dato 30 miliona tona iskopina.. Radnici Rudarsko topioničarskog basena Bor povećali su proizvodnju u gotovo svom segmentima za petinu za osam...

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.